Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 21:46 1 842 0

Резервите на Гуардиола допуснаха изненадваща издънка в Европа при шоу на ВАР

  • копенхаген-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига

„Гражданите“ се оказва, че нямат чак толкова дълбока резервна скамейка, колкото изглежда отстрани

Резервите на Гуардиола допуснаха изненадваща издънка в Европа при шоу на ВАР - 1
Снимка: БГНЕС

Копенхаген и Манчестър Сити не си отбелязаха голове в един от ранните мачове от 4 кръг в групите на Шампионската лига.

Хосеп Гуардиола заложи почти изцяло на резервите си в тази среща, което ни доказа на практика, че скамейката на „гражданите“ не е чак толкова дълга, колкото мнозина сме предполагали преди днешния мач.

Трябва да отчетем все пак, че видео-асистентите бяха може би най-активните в срещата, особено през първата част. Първо имаше нужда от намеса, защото гол на Родри бе отменен заради игра с ръка в 11'. След това бе прегледана ситуация в 25', за да бъде отсъдена дузпа за англичаните, но от бялата точка пропусна да се разпише Риад Марез. Още пет минути по-късно повторенията дойдоха на помощ, за да се убедим, че младият Серхио Гомес заслужава да бъде изгонен и така „гражданите“ останаха в намален състав.

Численото неравенство обаче не попречи на Сити, за да наложат своето темпо и да стигнат до редица голови положения, но отсъствието на Ерлинг Холанд от титулярите се оказа по-голям проблем от очакваното.

Равенството обаче не изглежда фатално за Манчестър Сити, защото така дистанцията от Копенхаген остава 7 точки и ако Борусия Дортмунд по-късно не допусне загуба от Севиля, тогава първите две места изглежда ще бъдат предопределени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА