12 Октомври, 2022 00:02 3 531 2

Съдийско издевателство над Милан в Шампионската лига

  • милан-
  • челси-
  • шампионска лига

УЕФА има нужда от спешни мерки, за да върне реномето на съдийската професия

Съдийско издевателство над Милан в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Съдийството в срещата между Милан и Челси на „Сан Сиро“ в Шампионската лига се превърна в поредния пример за стремглавото снишаване на нивото в професията, защото германецът Даниел Сибер превърна италианците в свои жертви за успеха с 0:2 на „лондончани“.

В 18' Фикайо Томори бе изгонен за нарушение в собственото си наказателно поле срещу Мейсън Маунт. Бившият бранител на „сините от Стамфорд Бридж“ използва ръцете си, за да опита да спре своя съперник, но в най-добрия случай дузпата щеше да е напълно достатъчна, макар и в известна степен дискусионна. Сибер обаче реши да изгони директно Томори, с което митът за тройното наказание бе развенчан и домакините останаха с човек по-малко и с гол пасив, тъй като Жоржиньо стреля точно от бялата точка.

Десетина минути по-късно Рахим Стърлинг се хвърли с бутоните напред в краката на Брахим Диаз, но бе санкциониран само с жълт картон.

Пиер-Емерик Обамеянг в последствие увеличи разликата, преборвайки се именно със своя съотборник - Стърлинг, за да стреля в близкия ъгъл на Чиприян Татарушану.

До края на срещата „росонерите“ получиха още 6 жълти картона, като почти всеки един дойде след много по-безобидни нарушения от това на английското крило на гостите в 29'.

Някъде около паузата между двете полувремена играчите на Милан сякаш се примириха със съдбата си и опитаха да контраатакуват най-вече през Рафаел Леао, но численото преимущество на Челси позволи бранителите да го пресират по-масирано, за да не може да върне тима си в срещата.

В крайна сметка Челси триумфира за втори пореден път над Милан и вече е лидер в Група E със 7 точки, докато „росонерите“ остават с 4 на третата позиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    25 1 Отговор
    Съдията съсипа не само Милан, но и целия мач. На този не трябва да му се дава да води повече мач в Европа.
  • 2 Справедливост

    18 1 Отговор
    Как е възможно в мач дерби в шамп.лига с голямо значение за крайното класиране да се дава на такива съдии да го свирят?!Този трябва да бъде санкциониран!
    Дори играчите на Челси не разбраха какво става.