12 Октомври, 2022 00:15 1 735 0

Белингам пише история в безценно равенство за Дортмунд

  • борусия дортмунд-
  • севиля-
  • шампионска лига

Младият англичанин се разписа в четвърти пореден мач в Шампионската лига

Белингам пише история в безценно равенство за Дортмунд - 1
Снимка: БГНЕС

Джуд Белингам записа името си в историята на Шампионската лига, като първият тинейджър, вкарал голове в 4 поредни мача от турнира. Той се разписа в равенството 1:1 срещу Севиля, което се оказа с още по-голяма стойност за него и тима му.

„Жълто-черните“ практически си гарантираха продължаването към фазата на елиминациите, защото вече са с 5 точки пред „андалусийци“ и Копенхаген в Група G, където е още тимът на Манчестър Сити.

Испанците все пак откриха резултата, чрез Тонги Ниандзу в 18', но авансът за отбора му бе заличен в 35', когато Белингам възстанови паритета.

Сега германците ще се борят поне за точка срещу „гражданите“ на 25 октомври, за да може и двата тима с дружни усилия да обезсмислят последния кръг и да очакват със спокойствие паузата за Мондиала и жребия за 1/8-финалите в евротурнирите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА