22 Октомври, 2022 11:50 605 0

Мери Кейтани влиза в "Залата на славата" на шосейните бегачи

  • мери кейтани-
  • маратон-
  • зала на славата

Кенийката се оттегли от леката атлетика миналата година

Мери Кейтани влиза в "Залата на славата" на шосейните бегачи - 1
Снимка: БГНЕС

Трикратната шампионка на Лондонския маратон Мери Кeйтани (Кения) ще влезе в “Залата на славата” на шосейните бегачи в Ню Йорк на 4 ноември.

Кейтани, която се оттегли от леката атлетика миналата година, завърши на подиума в четирите маратона в Ню Йорк, в които участва. Тя спечели маратона през 2015 г. и 2018 г. и се класира съответно на трето и второ място през 2011 г. и 2018 г., предава sportal.bg.

„Трасето в Ню Йорк е най-доброто, въпреки че е трудно. Това си остава най-доброто. Тук записах най-много класирания на подиума в кариерата си“, каза тя пред NTV.

Междувременно Кейтани разкри как е била вдъхновена от хора като президента на Националния олимпийски комитет на Кения Пол Тергат, петкратен световен шампион по крос кънтри и шампионката от Берлинския маратон от 1999 г. Тегла Лорупе, бивша рекордьорка в маратона за жени.

“Те бяха едни от големите имена тогава и се надявах, че един ден ще бягам като тях“, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА