16 Ноември, 2022 18:45 598 0

Великобритания и Ирландия официално представиха кандидатурата си за Евро 2028

  • евро 2028-
  • великобритания-
  • ирландия-
  • уефа

Бяха представени и 14-те стадиона, който биха приели турнира

Великобритания и Ирландия официално представиха кандидатурата си за Евро 2028 - 1
Снимка: БГНЕС

Великобритания и Ирландия официално внесоха своята кандидатура за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2028 г., съобщи Sky Sports.

Стана ясен и списъкът със стадионите, които ще приемат срещите от шампионата на „стария континент“, като сред тях са „Уембли“, „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“, „Лондон Стейдиъм“, „Олд Трафорд“, „Етихат“, „Хемптън Парк“, „Принсипалити Стейдиъм“ и още 7 други из територията на островите.

Турция също е сред кандидатите за надпреварата, но най-изненадващото е, че Русия продължава да се бори за домакинство, макар да е повече от сигурно, че страната няма никакъв шанс за това с оглед продължаващата война в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА