Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 19:01 1 048 0

Великолепен Адриан Андреев стигна до 1/4-финалите в Хелзинки след знаменит обрат

  • адриан андреев-
  • матия белучи

Българинът се справи с един от фаворитите в турнира

Великолепен Адриан Андреев стигна до 1/4-финалите в Хелзинки след знаменит обрат - 1
Снимка: БГНЕС

Матия Белучи допусна загуба с 1:2 сета от Адриан Андреев, за да видим едно от най-вдъхновяващите представяния за българина от началото на сезона в мъжкия тенис.

През първата част първа кръв пусна Андреев при 3:2, но след това преобърна развоя на сета в своя полза с връщане на пробива и реализиране на още един в своя полза до 4:5. Белучи спаси сетпойнт при 30:40 и успя отново да възстанови равенството, само за да допусне още една груба грешка на свой сервис и накрая резултатът да е 5:7.

През втората част двамата подобриха осезаемо сервисите си и само при 2:1 се стигна до цели 4 „брейка“ за Адриан, но въпреки това италианецът успя да вземе точката за себе си и дори впоследствие реализира пробив на 0 при 3:2. Общият резултат бе изравнен с 6:3, но това само ни подготви за страхотния трети сет.

Там нивото на концентрация достигна връхната си точка и след няколко спасени „брейкпойнта“ и то двете страни на мрежата се стигна до тайбрек, в който по-здравите нерви се оказаха тези на Адриан Андреев и той затвори мача с 6:7(2).

Нашето момче е един от първите 1/4-финалисти в „Чалънджър“ турнира в Хелзинки, като следващият му опонент ще се реши от сблъсъка между Раул Бранкачо и Йеле Селс, които ще играят помежду си на 17 ноември от 15:00 часа.

Димитър Кузманов е другият наш представител в надпреварата. Той ще мери сили с Алтуг Челикбилек от Турция. Те излизат от 13:30 часа на твърдата настилка във финландската столица отново в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА