Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 17:02 1 357 2

Катар има първия си голмайстор в историята на световни първенства, но при ново тежко поражение

  • катар-
  • катар 2022-
  • сенегал

Домакините са напът да си тръгнат от турнира безславно

Катар има първия си голмайстор в историята на световни първенства, но при ново тежко поражение - 1
Снимка: БГНЕС

Мохамед Мунтари записа името си, като първия в историята голмайстор за Катар на световни първенства. Той се разписа днес при загубата с 1:3 от Сенегал във втория кръг от груповата фаза на Мондиала.

Булайе Диа откри резултата за африканците, макар преди това съперникът да имаше претенции за дузпа, които бяха пренебрегнати от Антонио Лаос. Испанският рефер заподозря симулация на Акрам Афиф и трябва да признаем, че нападателят опита да изиграе Абду Диало, за да го фаулира, но не го направи достатъчно убедително.

Почти веднага след почивката Фамара Диедиу удвои аванса на гостите след изстрел с глава.

В 78' Мунтари вкара заветното си попадение и смяташе, че е поставил началото на знаменит обрат, но вместо това Бамба Денг сложи точка на спора 6 минути по-късно.

Катар така изгуби всякакви шансове за класиране към елиминациите, като дори на 29 ноември играе срещу Нидерландия в опит да запише първи точки в турнира.

Сенегал пък ще следи с интерес сблъсъка тази вечер между „лалетата“ и Еквадор, защото вече има равни точки с тях, но след 4 дни ще играе срещу южноамериканците.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    2 2 Отговор
    Тази дузпа я видя само коментаторът, почнаха с тоя вар за щяло и не щяло да дават дузпи и да отменят голове.
    На Аржентина така им дадоха дузпа, а втория отменен гол им беше редовен. Ама половината от ръчичката му била напред, голямо преимущество имал.
  • 2 МАЙ МАЙ .....

    0 0 Отговор
    В ТАКИВА ДЪРЖАВИ ОТ ТОЗИ РЕГИОН СКОРО ВРЕМЕ СОКЪР⚽⚽ТУРНИР НЯМА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА👍