Last news in Fakti

3 Декември, 2022 19:56 4 962 7

Голяма промяна с акиците на ПФК "Левски"

  • левски-
  • акции-
  • тръст синя българия

Тръст "Синя България" прехвърля акциите си в клуба на Сдружение "Левски на левскарите"

Голяма промяна с акиците на ПФК "Левски" - 1
Снимка: ПФК "Левски"

Тръст "Синя България" реши да прехвърли акциите си в ПФК Левски на Сдружение "Левски на левскарите". Това стана на днешното отчетно-изборно събрание на организацията. Тръстът има 10-процентов дял от "синия" футболен клуб, от който мажоритарният собственик Наско Сираков притежава почти 87 процента.

Сдружението "Левски на Левскарите" беше създадено от фенове на отбора на 4 май тази година в София. Неговата основна цел е завръщането на клуба към неговите корени, като привържениците са основен пазител на ценностите и наследството му.

"Днес се проведе редовното отчетно-изборно събрание на Тръст "Синя България". В зала "Пирин" на Интер Експо Център Общото събрание прие отчета за дейността на Управителния съвет за изминалата година. Управителният съвет бе освободен от отговорност.

Присъстващите членове решиха единодушно Управителният съвет да остане в същия състав за нов период от 1 година - Момчил Лазаров, Георги Димитров, Иван Евстатиев, Вангел Кьосев, Влади Николов, Даниел Стрезов, Никола Бушняков.

Общото събрание на Тръст "Синя България" прие и принципното решение притежаваните от Тръста 3 041 997 броя акции от капитала на ПФК Левски да бъдат прехвърлени на Сдружение "Левски на Левскарите". Управителният съвет започва проучването и анализа на необходимите стъпки за изпълнение на това решение", съобщиха от Тръст "Синя България" в профила си във "Фейсбук".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    БРАВО и дано имаме ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ и ФЕНОВЕ
  • 2 Иван Грозни

    11 7 Отговор
    Пак се подготвя поредната голяма далавера.
  • 3 Много

    6 6 Отговор
    голяма промяна,нама що!
  • 4 ДрБр

    13 8 Отговор
    До кога ще се търпи фалирал отбор в А група?
  • 5 Тома

    5 4 Отговор
    Защо не ги джиросаха на тиквата който е болен левскар
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Смех !

    3 4 Отговор
    Тръст !?! "Левски на негрите" ! Аре ,у лево убитаци !