Last news in Fakti

22 Декември, 2022 19:03 1 308 5

Свикват събрание в Париж за съдбата на Дидие Дешан

  • дидие дешам-
  • франция-
  • ноел льо грае

Националният селекционер иска договор за поне още 4 години

Свикват събрание в Париж за съдбата на Дидие Дешан  - 1
Снимка: БГНЕС

Договорът на Дидие Дешан с Френската футболна федерация (FFF) изтича след десетина дни, а това поставя на дневен ред въпроса с бъдещето му в националния отбор. Президентът на FFF - Ноел Льо Грае, разкри пред Quest-France, че идната седмица има насрочено събрание, на което ще се реши дали и каква оферта ще бъде отправена към един от най-успешните треньори в историята на „петлите“.

Има слухове, че Дешан ще настоява за минимум 4-годишен контракт, който да гарантира работата му, както на Европейското първенство в Германия, така и на Мондиала в САЩ, Канада и Мексико.

Льо Грае на свой ред изтъква в интервюто си, че ще се проверят опциите специалистът да бъде задържат чак до края 2030 г.

Самият президент обаче ще има трудности, за да прокара тази идея, защото мандатът му във FFF изтича през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    4 4 Отговор
    Това,което видях на финала,беше един различен френски отбор.Пълен бъг през първото полувреме.Догонване и опити за връщане в мача.Треньорът тотално си изпусна емоциите и,по мое мнение,направи недобри,цели 7 смени .
    Жиру не трябваше да напуска.Подходът към дузпите беше несериозен.Личното ви мнение-провал на Дешан.

    Коментиран от #2

  • 2 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПСР":

    Нямам поглед на треньор и разбираща футбол,само това гледам и от спорт като цяло ,ми е далечна тема, не се вълнувам освен сърф .Така че може да нямам адекватно мнение ,но не само Жиру,Гризман... другите момчета които допринесоха това да се случи -защо ги изгони ?Прекъсна им битката ,уеш?Как да кажа все ено в бокса бият се двама и в последният рунт махаш единият и го замиста друг ,нещо такова ,футбула е колективен спорт ама ?!Превърна се в един цирк ,не даде възможност на момчетата да се бият до край !За друго какво да кажа два пъти изведе национала на Светновно ,веднъж спечилаха втора звезда за екипа,вторият път втори ,не е малко ,ама ....?!Не добра стратегия,годините ли не знам ,стреса му идва в повече на Диде повече ли що ?!Гаф ,грозен гаф и кошмар в съзнанието на момчетата цял живот ще живеят с въпроса ако бяха там а не на пейката ?
  • 3 Риба

    2 0 Отговор
    Изведе отбора до финал и са на 2-ро място, това малко ли е??!!??!!??

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Риба

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Риба":

    При това с добра игра на цялото световно, без финала, но каква съдба ще му решават, какви пет лева? (П.П. Въобще не ги харесвам при това. Бях за Хърватия....)
  • 5 Можеби

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Риба":

    Е малко. Да държиш Златната топка извън отбора е достатъчно за размисли предвид колко контузени още има. Сантос2.