Last news in Fakti

26 Декември, 2022 20:21 3 882 6

Голямо световно признание за Едмонд Назарян

  • едмонт-
  • назарян-
  • борба-
  • класическа борба

Българският борец обявен за Изгряваща звезда на годината

Голямо световно признание за Едмонд Назарян - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Европейският шампион за юноши Едмонд Назарян бе обявен за Изгряваща звезда за годината в класическия стил от Международната федерация по борба (UWW).

През тази година 20-годишният талант спечели сребро на европейското и световното първенство за мъже. А по пътя до финалите наследникът на златната фамилия Назарян преодоля олимпийския вицешампион Кенчиро Фумито (Япония), както и класните европейски борци и призьори от големи първенства Мурад Мамадов (Aзербайджан) и Ерик Торба (Унгария) в категория до 60 кг.

За изгряваща звезда в свободния стил бе определен иранецът Рахман Амузадхалили. През 2022-а той спечели световната титла при мъжете, както и на Азиатското първенство, а е само на 20 години.

А при жените бе отличена Амит Елор (САЩ). На 18 години тя стана първата американка с три титли в един сезон - стана световна шампионки за жени, до 23 г., както и за девойки.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беловеца

    11 2 Отговор
    За жените и мъжете разбрахме,дайте информация при другите полове как се движат нещата.
  • 2 Децата

    11 6 Отговор
    На мутрите -слуги на Мафията хич не ме впечатляват

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Роня

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гарота":

    Думата "борец" е с повечко значения, не включва само спортните състезатели. Бъдете осторожной дорогой с квалификациите към непознати хора, каквато се явявам аз в случая!
  • 6 безпартиен

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Децата":

    Какви слуги на мутрите?Чети дрОгарю и поне малко се ограмоти!Слугите на мутрите са в политиката!Този младеж е постигнал това с труд,който повечето не могат да разберат а още повече и да издържат!От там и въпросът дали такива коментатори някога са се обличали по спортен екип дори и в часовете по физическо?Замислете се колко българи останаха да са известни на световно ниво включително и в спорта!!!!!