Last news in Fakti

27 Декември, 2022 09:33 1 839 0

Завръщането на Арсен Венгер вдъхнови Арсенал за шампионски обрат в Лондон (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • уест хям юнайтед-
  • арсен венгер

„Артилеристите“ ще завършат годината на първо място в класирането

Завръщането на Арсен Венгер вдъхнови Арсенал за шампионски обрат в Лондон (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал си гарантира първото място във Висшата лига до края на календарната година след успеха си 3:1 над Уест Хям Юнайтед в едно от дербитата на „Боксинг дей“ и то пред очите на Арсен Венгер.

Френската легенда на „артилеристите“ се появи за пръв път на „Емиратс Стейдиъм“, откакто сложи край на треньорската си кариера, с което зарадва феновете и вдъхнови играчите на Микел Артета за шампионски обрат.

В началото на срещата гол на Букайо Сака бе отменен заради засада, а след това Саид Бенрама реализира дузпа за нарушение на Уилям Салиба. В последните секунди на полувремето бе отсъдена дузпа и за „топчиите“, но ВАР се намеси и я отмени, защото Владимир Цуфал посрещна кълбото с глава, въпреки зрителната измама, че реагира с ръце.

След паузата домакините бяха прероден отбор и между 53-69 минута Сака, Мартинели и Нкетиа преобърнаха развоя в полза на своя тим. Тримата офанзивни играчи на Арсенал демонстрираха страхотна индивидуална класа за головете си, но изпълнението на централния нападател обра овации, защото дойде след многоходова комбинация и завъртане на 360° от негова страна, за да финтира съперник и да стреля в мрежата.

„Червените“ вече имат актив от 40 точки след 15 мача, докато „Чуковете“ вече са в серия от 4 поредни поражения, като са с точка над чертата на изпадащите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА