Last news in Fakti

27 Декември, 2022 13:03 1 718 0

YouTube TV ще плаща по $2 млрд. на година, за да стриймва мачове от NFL

  • американски футбол-
  • nfl-
  • youtube

Шоуто Sunday Ticket ще се мести в интернет от следващия сезон

YouTube TV ще плаща по $2 млрд. на година, за да стриймва мачове от NFL - 1
Снимка: БГНЕС

Националната футболна лига на САЩ продължава с трансформацията си, след като CNBC обяви през седмицата, че YouTube TV е спечелил наддаването за предаването Sunday Ticket, което излъчва неделните мачове от елитния шампионат по американски футбол.

Твърди се, че сделката е за $2 млрд. на година, но не е ясно за какъв период. Първите мачове на стрийминг платформата ще бъдат част от сезон 2023/24.

Един от ръководителите на NFL - Роджър Гуудел, потвърди, че това е част от стратегията за дигитализиране на един от любимите спортове в САЩ, защото амбицията е да се привличат младите зрители, които все по-често обръщат гръб на мейнстрийм медиите за сметка на он-деманд съдържанието в интернет.

Предходният договор за Sunday Ticket бе на стойност $1,5 млрд. със сателитната телевизия DirectTV.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА