Last news in Fakti

30 Декември, 2022 16:03 1 014 4

Александър Везенков официално е спортист №1 на България за 2022 г.

  • александър везенков-
  • спортист на годината

Баскетболната ни звезда жъне успехи из Европа

Александър Везенков официално е спортист №1 на България за 2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Александър Везенков спечели надпреварата за наградата „Спортист №1 на България“ за 2022 г., след като 102 журналисти от родни медии го определиха за най-заслужилия ни атлет през изминалите 12 месеца.

Баскетболният ни национал събра 986 точки в анкетата, изпреварвайки с огромна преднина бореца Кирил Милов, който е с 622. Трети пък се нареди Алберт Попов от алпийските ски с 558 пункта.

Топ 10 попълват още Стилияна Николова (художествена гимнастика с 524 точки, Едмонд Назарян (борба) с 432 т., Севда Асенова (бокс) с 371 т., Александър Николов (волейбол) с 319 т., Боряна Калейн (художествена гимнастика) със 195 т., Карлос Насар (вдигане на тежести) със 190 т. и Пламен Митков (лека атлетика) със 189 т.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Коче

    2 1 Отговор
    Заслужава го младежа,много е добър!
  • 2 безпартиен

    3 0 Отговор
    Някой да каже какви успехи на европейско и световно ниво има победителя!?
  • 3 мисирка

    2 0 Отговор
    Ааааа, къде е нашия любимец Боко от Банкя? ? ?
  • 4 роро

    1 1 Отговор
    Учудвам се че са успели да намерят цели 10 спортисти, които да вклйчат в класацията. При нивото на спорта ни в момента си мислех, че общо спортистите ни наброяват 4-5.. Не искам да хейтя по победителя, в наше време вероятно е достатъчно да играеш в Гърция и да те хвалят, че си много добър. Само да припомня, че преди 30г. даже и с европейска титла нямаше гаранция че ще си в десятката, толкова голяма беше конкуренцията. А сега.. някои от тези в топ 10 съм сигурен, че ги знаят само роднините им, както и няколко журналисти