Last news in Fakti

17 Август, 2013 20:34 1 792 0

Фенербахче клати трона на Галасатарай

  • супер лига-
  • турция
Фенербахче клати трона на Галасатарай - 1
ЕПА/БГНЕС

В започналата снощи турска Суперлига основни фаворити за титлата са Галасатарай и кръвния му враг Фенербахче. 

Макар тимът на Фатих Терим да е по-хомогенен и  сработен, то претендентът от азиатската част на Исатбул, воден от бившия нацонален селекционер Ерсус Янал е още по-силен.

Фенербахче инвестира над 30 млн.евро в трансфери през лятото, като в отбора се завърна Емануел Еменике от Спартак Москва, бе закупен португалският защитник Бруно Авеш от Зенит, както и младата звезда Алпер Потек от Ескишерих. 

В същото време Галасатарай показва добра форма в летните си контроли и това се гарантира с победата над Фенербархче, в мач за Суперкупата на Турция, спечелен с 1:0.

Хегемонията на двата турски гранда трудно може да бъде оспорена от Бешикташ, който поради финансови проблеми изостава от тях, както и от Бурсаспорт, който отпадна от Войводина Нови Сад в квалификациите на Лига Европа.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА