Last news in Fakti

12 Януари, 2023 23:33 1 729 1

Във Висшата лига алармират, че в почти половината време от мачовете не се играе футбол

  • висша лига

Тенденцията е за задълбочаване на проблема

Във Висшата лига алармират, че в почти половината време от мачовете не се играе футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Английската Висша лига губи от блясъка си и статистиката доказва това, каквито да са субективните оценки на влюбените в шампионата коментатори. Един от най-ясните признаци за това е свиването на реалното игрово време почти наполовина от пълните 90 минути. По информация на Sky Sports, през настоящия сезон тимовете са в игра в рамките на 55,9% от регламентираните минути, а тенденцията в изминалите 3 години е за постоянно намаляване.

Една от причините за това е въвеждането на технологията за видео-асистентите, която на „острова“ търпи критики, както за пилеенето на време, така и за коректността при вземане на решения.

Реферите се опитват да коригират част от щетите с рекордни продължения, но това съвсем не гарантира, че в тях се играе изцяло футбол.

За изминалите 10 сезона с най-много футбол може да се похвали кампанията през 2012/13, когато играта е заемала 58,5% от времето, но дори тогава между 20-30 минути са били пропилявани за нарушения, странични хвърляния, пилеене на време и т. н.

Нидерландската Ередивизи се представя най-добре измежду водещите европейски шампионати в това отношение. Там към днешна дата отборите предлагат чист футбол в рамките на 59,1% от времето. В същото време в шотландската Висша лига ситуацията е плачевна с едва 50,48%.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дачев Бор

    0 1 Отговор
    Аз не знам в англия да се е играл футбол когато и да било. Ръгби и конски спринтове в права линия - о, да!