Last news in Fakti

13 Януари, 2023 00:05 1 541 1

Жоао Феликс дебютира за Челси 30 часа след трансфера си с червен картон в дербито с Фулъм

  • жоао феликс-
  • челси-
  • фулъм

Португалецът ще трябва да почива в следващите три срещи за клуба

Жоао Феликс дебютира за Челси 30 часа след трансфера си с червен картон в дербито с Фулъм - 1
Снимка: БГНЕС

Жоао Феликс едва ли си е представял точно така дебюта за Челси, след като Греъм Потър видимо възлагаше огромни надежди, че именно той ще върне „сините от Стамфорд Бридж“ на правилния път. Вместо това португалецът си изкара директен червен картон в дербито с Фулъм от отложения 7 кръг във Висшата лига.

Нападателят започна много силно, след като стартира от първата минута само 30 часа след пристигането си в клуба. В 58' обаче направи шпагат с вдигнати бутонки под коляното на съперников футболист, за да не остави никакъв избор на Дейвид Култ, освен да го прати под душовете и то поне за период от 3 поредни мача.

Преди това Вилиан откри резултата за „котиджърс“ през първата част и реши да не празнува попадението си от уважение към клуба, в който изгради кариерата си.

След почивката Калиду Кулибали възстанови равенството, но малко по-късно Феликс надроби манджа, която колегите му да сърбат до края на срещата.

Карлуш Винисиус в последствие донесе трите точки за Фулъм, за да може отборът му да отчете поредица от 4 победи за пръв път в историята на Висшата лига.

В генералното класиране Фулъм вече е на 6 място с 31 точки, докато Челси може да се озове в долната половина на таблицата, ако Кристъл Палас спечели гостуването си на „Стамфорд Бридж“ през уикенда. При такъв сценарий работата на Греъм Потър почти със сигурност ще поеме в нова посока.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джоко

    1 1 Отговор
    Аматьори! От гранд с титли и купи, сега ще се бори да не изпадне. Разликата в управлението от руснака до американеца е очевадна. Челси приключи със звездния си статут благодарение на дошлите на готово самозванци!