Last news in Fakti

16 Януари, 2023 17:33 1 804 2

Жозе Моуриньо: Все повече клубове разполагат с неограничени възможности. Челси дори даде €100 млн. за Мудрик

  • жозе моуриньо-
  • рома-
  • михайло мудрик-
  • челси

„Специалния“ изглежда тъгува по времето, когато бе в подобни клубове

Жозе Моуриньо: Все повече клубове разполагат с неограничени възможности. Челси дори даде €100 млн. за Мудрик - 1
Снимка: БГНЕС

Трансферът на Михайло Мудрик в Челси срещу €100 млн. от Шахтьор Донецк получи сериозен международен отзвук, като дори един от авторите на трансферната революция из Европа - Жозе Моуриньо, изрази възмущението си, че все повече клубове са в състояние да харчат подобни пари за футболисти.

„Специалния“ призна след успеха с 1:0 над Фиорентина в Серия А, че е получил лоши новини от ръководството. Те гласят, че в момента няма средства за трансфери в хазната на „римските вълци“.

Ако изпаднем в криза с контузени играчи, ще трябва да намерим решение, защото не можем просто да платим €100 млн. за Мудрик“, каза португалецът, цитиран от Gazzetta dello Sport.

Моуриньо е отговорен за общо 376 трансфера под негово ръководство за всичките му отбори до момента. Общата им стойност е над €1,7 млрд. и то при условие, че 108 от тях са пристигнали при него без трансферна сума. Рекордът се държи от Пол Погба в Манчестър Юнайтед през 2016 г., когато Ювентус получи €105 млн. за французина. Там са още €85 млн. за Ромелу Лукаку, €59 млн. за Фред, €45 млн. за Неманя Матич и т. н..


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПроСто

    2 3 Отговор
    Просто парите се обезцянават защото едни чичковци ни говорят колко е хубаво да се воюва в името на войната...
  • 2 замислете се

    1 1 Отговор
    Навсякъде във футбола гъмжат от пари, а тука сме на ниво от 2005 година