Last news in Fakti

25 Януари, 2023 16:33 991 12

Гонзо обвини медиите, че не са го разбрали за коментара му с националните повиквателни

  • георги иванов - гонзо-
  • бфс

Техническият директор към БФС опита да перифразира гръмкото си изказване от вчера

Гонзо обвини медиите, че не са го разбрали за коментара му с националните повиквателни - 1
Снимка: БГНЕС

Георги Иванов-Гонзо влезе в пререкание с медиите след снощното си изказване, че под негово ръководство няма да има представители на националния отбор на България с различен цвят на кожата. Той обвини пресата, че е извадила думите му от контекста, като използва пространството на БТА, за да разясни думите си.

Принципната ми позиция е ясна – в българския национален отбор трябва да играят футболисти с български произход и българско самосъзнание, независимо дали са родени в страната или не. Заставам зад думите си, че желанието ми е да гледам България с български играчи и вярвам, че футболната общественост ще се съгласи с това. Наясно съм, че репликата ми може да бъде интерпретирана по всевъзможни начини, особено когато е извадена от контекста, но за мен е важно да се направи разлика между клубни и национални отбори. Докато в клубните можеш да трансферираш футболисти от цял свят – нещо, което и аз съм правил като директор, в националните става дума за кауза, която няма как да бъде купена или подправена“, каза техническият директор към БФС пред агенцията.

Както знаете, в националните отбори вече играят състезатели, израснали в чужбина, като например дори в момента се стараем да оформим документите на Лукас Петков от Бундеслигата. Има и още доста играчи, които имат български корени, и които наблюдаваме. Всички те са добре дошли, защото са наясно какво означава България, а и съм убеден, че българската публика ще ги приеме. Тъй че категорично не става въпрос за расово или етническо разграничение, а за момчета, които разбират стойността на националната фланелка“, допълни той по повод юношеската кариера на потенциалните национални футболисти.

В крайна сметка не става ясно, дали Гонзо би имал проблем със спортисти, които са прекарали голяма част от кариерата си у нас и биха искали да облекат българския национален екип, въпреки че са родени зад граница.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фенка

    15 6 Отговор
    хахаха, ко да очакваме от човек с ниско чело
  • 2 СКАЛАТА

    11 1 Отговор
    ГОНЗО да не ОБВИНЯВА МЕДИИТЕ а да ПОГЛЕДНЕ на какво прилича БГ ФУТБОЛЪТ

    Коментиран от #8

  • 3 Левски 1914

    3 6 Отговор
    Гочито няма грешка.
  • 4 Диамантената ръка

    7 0 Отговор
    Че той Митко Удоджи се кълне че е българин, питайте Коко Динев ...
  • 5 Говедо

    14 2 Отговор
    Осмокласника иска да остане в историята като играча с най тъмна кожа играл в национала

    Коментиран от #6

  • 6 Левски 1914

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Говедо":

    Оня Ибрахима Гай само като видеше Гочито и започваше да си говори сам.

    Коментиран от #12

  • 7 Красимир Петров

    11 5 Отговор
    Оставка на перуката,Гонзо и цялата клика в БФС
  • 8 Антон

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "СКАЛАТА":

    Ами, то затова няма футбол в България, защото е фъкано с футболисти с различен цвят. Преди много години когато се играеше само с българи, стадионите се пръскаха по шевове те. Да споменавам ли имена? Диев, Котков, Гунди, Бонев, Червения, Костадинов, да не говорим, че ние изнасяхме футболисти като Стоичков, Мартин Петров, Балъков, Пенев. СТИЛИЯН и т. н. Сега изнася е момчета в страни където не са виждали топка.
  • 9 До автора

    0 2 Отговор
    Няма правило, което да изисква прякорите да се поставят в кавички.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 дядото

    2 0 Отговор
    защо трябва да се обясняваш.прав си.в българския национален отбор-българи.а какъв българин е спортист,роден и отрасъл примерно в африка и някой го направил наш гражданин от 1-2 години.
  • 12 Мхм

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Левски 1914":

    Пък висшиста Гонзалдо направи ,,гръмка,, кариера в Европа!