Last news in Fakti

24 Август, 2013 10:37 800 0

Атлетик (Б) победи Осасуна и е лидер в Примера

  • атлетик-
  • осасуна-
  • примера
Атлетик (Б) победи Осасуна и е лидер в Примера - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атлетик Билбао победи с 2:0 Осасуна пред 20 хиляди свои фенове, които пропътуваха разстоянието до стадиона на Реал Сосиедад, където "червено-белите" домакинстват по време на строежа на новия клубен стадион, който трябва да отвори врати следващия месец.

Успехът беше втори за сезона за Атлетик Билбао, а баските вече са еднолични лидери в Примера дивизион.

"Хубаво е да побеждаваш, макар и не на собствения си стадион. Но феновете тук ни накараха да се чувстваме като домакини. Те са невероятни. Самият ден беше невероятен за Билбао и ние, футболистите, искаме да им благодарим", каза звездата на тима Оскар Де Маркос за привържениците, които изминаха пътя до стадиона с 328 автобуса и други превозни средства.

Алехандро Арибас вкара автогол в 31-ата минута и даде аванс на Атлетик в Сан Себастиан, а Оскар Де Маркос се разписа за крайното 2:0 само осем преди края на редовното време.

Баските вече са с шест точки от два кръга в Примера дивисион, докато Осасуна е с две загуби на старта на шампионата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА