Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 15:39 1 954 3

Ще предаде ли Меси своята "банда"?

  • аржентина-
  • лионел меси-
  • меси

Аржентина има нужда от своя капитан

Ще предаде ли Меси своята "банда"? - 1
Снимка:БГНЕС

1 юни 2022-а година - Лионел Меси владее топката. Стадионът е митичният "Уембли". Меси е капитан на Аржентина, а "гаучосите" водят с убедителното 3:0 на Италия в мача за трофея Финалисима.

Всичко в срещата изглежда решено, атаката не се развива в непосредствена близост до вратата на настоящия европейски футболен шампион.

Следва фал срещу Меси. Нарушението не е от най-грубите за поне старите стандарти на школата на Апенините. Само 3-4 секунди по-късно обаче всички полеви футболисти на Аржентина се скупчиха около извършилия фала, а на терена се заформи здраво меле между състезателите на двата тима.

Още тогава стана напълно ясно - тази селекция на "гаучосите" има своя огромен лидер - Лионел Меси, а съотборниците му, сънародниците му, са готови буквално на бой, за да защитят капитана си.

В края на годината настоящият носител на Копа Америка триумфира и с титлата на Мондиала в Катар.

Освен ситуацията от Финалисима за нрава на сегашната селекция на Аржентина показателни са ѝ действията на Меси, който след края на 1/4-финала срещу Нидерландия каза нелицеприятни думи за селекционера на "лалетата", за главния съдия на срещата и нарече голмайстора на европейската страна - "т*пак".

Преди финала с Франция пък при пристигането на паркинга на стадиона - автобусът на "гаучосите" се тресеше явно от надъхващи възгласи и удари. А какво да кажем за постъпката на стража Емилиано Мартинес, който постави наградата за вратар номер 1 на турнира като продължение да не казваме на коя част от тялото си.

Този тим на Аржентина е освен много техничен и много буен. Има своя велик футболен лидер - Лионел Меси. Не само заради редицата голове и асистенции, а и заради доверието, което имат в него съотборниците му.

Много позабравени изглеждат и времената, в които Лео повръщаше на терена, носейки фланелката на Аржентина.

Преди часове Меси загатна, че може да бъде част от селекцията на "гаучосите" за Мондиал 2026 в САЩ, Мексико и Канада.

Не само може - изглежда почти задължително Лео да поведе отново Аржентина, естествено ако се опази от контузии.

Меси има огромна фенска маса и няма да сгрешим, ако твърдим, че с него в редиците си Аржентина ще е като домакин що се отнася до съотношението на феновете по трибуните на бъдещото Световно.

А "гаучосите" отново ще имат своя незаменим лидер. Без Лео в селекцията "бандата" сякаш няма да бъде същата, но едва ли Меси би ѝ обърнал гръб, стига още да се подвизава на терена.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.