Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 16:38 2 573 0

Няма млади и стари, има можещи и неможещи: Ето какво направиха общо 70-годишните Модрич и Кроос

  • реал мадрид-
  • лука модрич-
  • тони кроос

Вълшебни халфове

Няма млади и стари, има можещи и неможещи: Ето какво направиха общо 70-годишните Модрич и Кроос - 1
Снимка:БГНЕС

Реал Мадрид победи с 2:0 Валенсия в мач от Ла Лига, миналата вечер. Една от игровите ситуации в срещата пък е потвърждение на максимата, че на терена - няма млади и стари, а можещи и неможещи.

През второто полувреме на мача 33-годишният Тони Кроос получи топка в половината на Реал. За около секунда-две Кроос овладя кълбото, погледна разположението на играчите и хвърли ювелирен извеждащ пас към лявото крило.

Там позиция бе заел друг звезден халф - Лука Модрич. 37-годишният Модрич сякаш бе по близо до наставника на "белия балет" Карло Анчелоти и пейката на домакините, отколкото до най-близкия до него защитник.

Получи се супер комбинация, която свари тотално неподготвена отбраната на "прилепите". Модрич се откъсна в половината на противника. Лука вече не е сред най-бързите играчи и бе застигнат от защитник на Валенсия, техниката на хърватина обаче е все така вълшебна и бранителят на гостите се озова на земята след финт на Лука.

Малко по-късно пък се стигна до завършека на атаката, след като Модрич намери Карим Бензема абсолютно непокрит на метър пред точката за дузпата. Актуалният носител на Златната топка направи един от редките си пропуски от толкова чиста ситуация. А Модрич и Кроос, които макар и да са в зенита на звездните си кариери, все още предизвикват възхищение с ювелирни изяви на терена:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА