Last news in Fakti

31 Август, 2013 00:34 2 080 0

Байерн излъга Челси и вдигна Суперкупата на Европа

  • суперкупа-
  • челси-
  • байерн-
  • моуриньо-
  • гуардиола

Резервата Лукаку пропусна последната дузпа и подари трофея на Байерн

Байерн излъга Челси и вдигна Суперкупата на Европа - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Байерн (Мюнхен) на Пеп Гуардиола победи Челси на Жозе Моуриньо с 5:4 след изпълнение на дузпи (2:2 след продължения) и вдигна Суперкупата на Европа.

Лондончани откриха резултата още в 8-ата минута след скоростна атака. Новото попълнение на „сините” Шюрле подаде на Торес, който с прецизен удар наказа Нойер. До края на първото полувреме и двата тима създадоха положения за гол, но такъв не падна.

Още в началото на втората част обаче Кроос подаде на Рибери, който изравни резултата. В 55-ата минута Робен имаше чудесна възможност да накаже бившия си клуб, но ударът му мина на над гредата. Байерн наложи натиск и в 68-ата минута отново Робен можеше да даде преднина на баварците, но силният му удар излезе в аут.

Челси също показа зъби и получи отлична възможност да поведе в 78-ата минута. Лампард изпълни корнер, топката попадна в Иванович, но ударът му се отби в гредата. Само четири минути след това Оскар излезе сам срещу Нойер, но последният блокира изстрела и запази равенството. Още в следващата атака Рамирес получи втори жълт картон за грубо нарушение и остави Челси с човек по-малко. Редовното време завърши при равенство 1:1.

В третата минута на първото продължение Еден Азар направи за смях отбраната на Байерн и след далечен удар даде преднина на английския тим. Последваха минути на тотален натиск от страна на немците, но „опълчението” на „сините” издържа и те не допуснаха гол.

Второто 15-минутно продължение започна по същия начин, както завърши първото – с щурм на Байерн. Челси, макар и с човек по-малко, издържа на натиска почти до самия край. В последните секунди на добавеното време Хави Мартинес изравни резултата, за да се стигне до лотария на дузпите.

Резервата Лукаку пропусна последната дузпа и „подари" трофея на Байерн.

Двубоят се изигра на „Еден Арена” в чешката столица Прага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА