Last news in Fakti

25 Март, 2023 12:18 2 030 2

Добра новина за легендарен руснак след ампутация на пръсти

  • роман-
  • костомаров-
  • фигурно пързаляне

Роман Костомаров не е в депресивно състояние

Добра новина за легендарен руснак след ампутация на пръсти - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров не е в депресивно състояние, след като преди дни претърпя операция за ампутация на пръсти на лявата ръка. Това съобщи за ТАСС анонимен източник. По-рано вестник "Московски комсомолец" съобщи за операцията по отстраняване на пръстите на ръката на фигуриста, предава blitz.bg/sport.

"Той се възстанови напълно след микроинсулта. Лекарите все още не наблюдават негативни последици. Преди дни му направиха ампутация на пръсти на лявата ръка. Сега състоянието му е задоволително. Депресивно настроение не се наблюдава. Диша сам, трудно говори заради тръбата в гърлото, но се старае. Има голямо желание да напусне болницата", каза източникът.

На 10 януари Костомаров беше приет в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше поставен на апаратно дишане, в резултат на което кръвта се насищаше с кислород. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крак и няколко пръста на ръцете.

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има спазъм на мозъчните съдове, но лекарите бързо се справиха със ситуацията.

46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран При.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧИКАТИЛО ОТ ЧЕЛЯБИНСК

    2 8 Отговор
    БОЖЕ КВИ БЕДИ
    СЕ СЛУЧВАТ НА
    МОСКОФИЛИТЕ.....УЖАСЗ😱
  • 2 има смели хора

    1 0 Отговор
    "Как се каляваше стоманата"