Last news in Fakti

25 Март, 2023 12:40 1 002 1

Американците Медисън Чок и Евън Бейтс спечелиха златото на световното по фигурно пързаляне в Сайтама

  • медисън чок-
  • евън бейтс-
  • фигурно пързаляне-
  • световно първенство-
  • япония

Те са трикратни медалисти на световни първенства

Американците Медисън Чок и Евън Бейтс спечелиха златото на световното  по фигурно пързаляне в Сайтама - 1
Снимка: БГНЕС

Бронзовите медалисти от миналата година Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) спечелиха титлата при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония). Американците събраха 226.01 точки от двете програма и взеха златните медали при десетото си участие на шампионат на планетата, предава БТА.

Чок и Бейтс завоюваха титлата на първенство на САЩ през януари и златото на "Четирите континента" миналия месец. Те са трикратни медалисти на световни първенства.

Американските фигуристи, които сключиха брак през миналата година, стигнаха до титлата, въпреки че Чок допусна грешка във волната програма.

"Преследваме тази цел от години и това се случи само преди 10 секунди не мога да го опиша с думи - толкова съм щастлив", каза Бейтс малко след края на надпреварата.

Чок нарече неочакваното ѝ подхлъзване "малък гаф" и каза, че е "развълнувана" от победата. Втори се класираха европейските шампиони от 2023-а Шарлен Гиняр и Марко Фабри (Италия) с 219.85 точки.

Третата позиция заеха бронзовите медалисти от първенството на планетата през 2021 година и шампиони от финала на Гран При сериите Пайпър Гилес и Пол Поарие от Канада с 217.88 точки. За тях това беше първо състезание от повече от три месеца, след като Джил претърпя операция от апендицит в средата на сезона.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 0 Отговор
    Браво!