Last news in Fakti

25 Март, 2023 17:39 1 314 2

ЦСКА 1948 удари Партизан насред Белград

  • цска 1948-
  • партизан (белград)-
  • контрола-
  • победа

Светослав Диков вкара и двата гола за успеха

ЦСКА 1948 удари Партизан насред Белград - 1
Кадър: ФК ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 записа престижна победа като гост на сръбския гранд Партизан в приятелски мач. Тимът на Тодор Янчев се наложи с 2:0. Нападателят Светослав Диков вкара и двете попадения за „червените“. Както е известно, двата тима трябваше да се изправят един срещу друг по време на зимната подготовка в Турция. Тогава контролата пропадна по вина на организаторите, а българският и сръбският клуб се споразумяха да проведат мача на по-късен етап, предава blitz.bg/sport.

В първия четвърт час на мача пропуски за ЦСКА 1948 направиха Айвън Ангелов и Бирсент Карагерен. След това капитанът на Партизан Урошевич опита далечен удар, който беше доста неточен. В 34-ата минута Диков откри резултата, след като с глава засече центриране на Карагерен отдясно.

Шест минути след началото на второто полувреме домакините имаха чисто положение за изравняване на резултата. Неманя Йович беше изведен сам срещу Генадий Ганев, но ударът му мина встрани от вратата.

В 54-ата минута Светослав Диков вкара втория си гол в мача. Попадението падна след разбъркване в наказателното поле на Партизан, дошло след центриране на Педриньо от корнер. В суматохата топката стигна до 30-годишния нападател на ЦСКА 1948, който без проблем се разписа.

Партизан опита да отговори с далечен, но неточен удар на Данило Пантич. Десет минути преди края на мача Ангел Бастунов беше изведен на чиста позиция, но вратарят на домакините, макар и паднал, със сетни усилия изби. При последвалото изпълнение на корнер Преслав Антонов стреля мощно, но ударът му беше блокиран.

След паузата за националните отбори на ЦСКА 1948 предстои гостуване в Кърджали на Арда в четвъртфинален мач за купата на България, който ще се играе на 5 април. Пет дни по-късно тимът на Тодор Янчев приема Ботев (Пловдив) с среща от 25 кръг на efbet Лига.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    Браво
  • 2 Ха ха

    0 0 Отговор
    Къф е тоя Айвън? Ний в маалата Джони му викаме.