26 Март, 2023 18:05 697 0

Испанци триумфираха в класовете Мото 2 и Мото 3 в Гран При на Португалия по мотоциклетизъм

  • мото 2-
  • мото 3-
  • педро акоста-
  • даниел олгадо

Педро Акоста спечели първата надпревара в Мото 2

Испанци триумфираха в класовете Мото 2 и Мото 3 в Гран При на Португалия по мотоциклетизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Испанецът Педро Акоста с Калекс (на снимката) спечели състезанието в клас Мото 2 за Гран При на Португалия, първи старт за сезона от Световния шампионат по мотоциклетизъм на писта, предава БТА.

Акоста водеше от началото до края на надпреварата и измина 160.4 км за 36:04.1930 минути. Така той записа четвърта победа в този клас, трета в Портимао и общо десета в кариерата си.

Арон Канет (Испания) с Калекс остана втори на 1.358 секунда, а трети на 4.460 е Тони Арболино (Италия) с Калекс.

В клас Мото 3 триумфира 17-годишният Даниел Олгадо С КТМ, който финишира за 34:27.0610 минути и взе първа победа в кариерата си.

Втори остана друг испанец Давид Муньос с КТМ с пасив от 160 стотни, а трети на 175 стотни е Диого Морейра (Бразилия) с КТМ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА