Last news in Fakti

3 Октомври, 2013 13:05 5 269 2

Нов скандал с участието на Борислав Иванов

  • шах-
  • скандал-
  • борислав иванов-
  • благоевград-
  • обувки
Нов скандал с участието на Борислав Иванов - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Голям скандал се разрази на международния шахматен турнир „Гранд Оупън Благоевград 2013“. Добилият скандална репутация Борислав Иванов отказа да се подчини на ръководителите на турнира, които имаха съмнения, че използва непозволени средства, скрити в обувките му. Иванов отказа да събуе обувките си и загуби служебно партията си срещу американския милионер Максим Длуги. Иванов по-рано през годината отказа да се подчини и на решение на родната федерация по шах и не е ясно дали няма да получи и санкция. Съгласно регламента на турнира Борислав Иванов е длъжен да се съобрази с решението на организаторите и има право да бъде претърсен.

Турнирът в Благоевград се провежда при изключителни мерки за сигурност. В зала „22 септември“ има специални устройства, които заглушават GSM и Wireless сигналите, съобщи Е-79.com.

Много любопитно е какво ще се случи днес в партиите от предпоследния 8-и кръг. След като снощи приключиха партиите от седмия кръг в класирането водят Младен Палач от Хърватска и сърбинът Никола Седлак, които имат по 6 точки. Днес предстои прекият мач между двамата и е много вероятно именно този мач да определи първенеца на турнира в Благоевград. Победителят ще спечели 10 000 лева от наградния фонд, който е 43 700 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Geizer Prostak

    1 1 Отговор
    malkia shmekeruva
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Така му се пада измамен г.д такъв, само излага държавата ни.