Last news in Fakti

7 Октомври, 2013 14:18 1 764 0

Федерацията по бокс си писа отличен

  • албена-
  • отличен-
  • организация-
  • бокс-
  • венелина поптолева-
  • стела стоянова

България спечели един златен медал и две бронзови отличия

Федерацията по бокс си писа отличен - 1
Снимка: БГНЕС

„Това е първото Световно първенство по бокс, което се провежда в България. То бе със сигурност успешно като организация и като представяне“, заяви генералният секретар на Българската федерация по бокс Стела Стоянова. В Албена се проведе Световното за момичета и девойки 2013, на което някои от нашите състезателни спечелиха медали и се представиха изключително успешно.

„Едно е да се приготвяш за състезание, организирано от някой друг, съвсем друго е ти да си домакин. Това бе тежка работа и мисля, че се справихме на много високо ниво с общи усилия. За това свидетелстват и поздравленията от присъстващите на първенството. Няма нищо по-хубаво от това да дойде някой, който да каже „Благодаря, всичко беше страхотно!“. За моя радост получихме много подобни поздравления“, каза още Стоянова.

България спечели един златен медал в лицето на Венелина Поптолева, а Габриела Димитрова и Виктория Михайлова взеха бронзови отличия.

Поптолева спечели златото в категория до 48 килограма, надигравайки украинката Хана Охота. Самата шампионка заяви, че е изпитала най-голяма трудност в първата среща.

„Най-трудно ми беше в първата среща, защото бях първата, която играе за България и имаше притеснение у мен“, заяви Поптолева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА