Last news in Fakti

24 Май, 2023 13:55 1 099 0

Преговорите между Везенков и Сакраменто може да започнат след месец

  • везенков-
  • баскетбол-
  • нба-
  • драфт

Българинът стана най-полезният играч на сезона в Евролигата

Преговорите между Везенков и Сакраменто може да започнат след месец - 1
Снимка: БГНЕС

Най-полезният играч на сезона в Евролигата Александър Везенков и клубът, който държи правата му в НБА - Сакраменто Кингс, ще могат да поставят начало на преговорите върху потенциална сделка след около един месец. Според правилата на най-силната лига на планетата отборите трябва да проявят търпение до 22 юни, когато е датата на Драфта, за да могат да "седнат на масата" с новобранците, които все още не са привлечени в НБА, включително и с тези от предходни години, предава sportal.bg.

В това чисто влиза и Везенков, който беше избран под №57 в Драфта през 2017-а. Оттогава насам обаче той не е имал договорни отношения с нито един от тимовете, които държаха правата му в миналото - Бруклин и Кливланд. Както е известно, Сакраменто се сдоби с тях през миналото лято, когато обаче не се стигна до сделка между двете страни въпреки интереса на “кралете”. В настоящия договор на Спортист №1 на България за миналата година с Олимпиакос има поставена откупна клауза на максимална стойност 1.5 милиона евро.

В последните седмици обаче се заговори, че трансферът на Везенков в НБА е “неизбежен”, както потвърди авторитетният журналист Марк Стайн. През целия сезон членове от ръководството и треньорския щаб на Сакраменто пътуваше до Гърция, за да гледа на живо изявите на най-добрия баскетболист в Европа. Старши треньорът Майк Браун беше един от тях, като той беше заявил, че българският национал ще е много ефективен в НБА и освен това сподели, че харесва играта и качествата му.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА