Last news in Fakti

24 Май, 2023 19:42 1 057 6

Григор Димитров започна с победа на турнира в Женева

  • григор димитров-
  • тенис-
  • женева-
  • победа

Следващият съперник на Гришо е австралиецът Кристофър О'Конъл

Григор Димитров започна с победа на турнира в Женева - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров показа много добра игра и постигна победа в първия си мач на турнира от сериите АТП 250 в Женева, Швейцария, предава БТА.

В мач от втория кръг българинът, който е поставен под номер 4 в схемата, надигра с 6:1, 6:4 испанеца Роберто Карбайес Баена. Двубоят продължи само час и осем минути.

В първия сет 32-годишният Димитров имаше смазващо превъзходство над заемащия 58-мо място в ранглистата испанец. Българинът спечели 26 от разиграни 39 точки, като превърна в пробиви два от четирите брейкбола, които му се откриха.

Във втория сет играта бе малко по-равностойна, но Димитров отново показа, че е по-класният тенисист на корта. Бившият номер 3 в световната ранглиста стигна до пробив в петия гейм, който му бе достатъчен за спечелването на сета и мача.

В четвъртфиналите в четвъртък Димитров ще играе с австралиеца Кристофър О'Конъл. Той водеше с 6:0, 3:0 срещу Бернабе Сапата-Мирайес, когато испанецът реши да се откаже заради контузия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зареден в

    0 0 Отговор
    румънски контакт е гришон
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Андреев също спечели с 2:0 сета срещу Фикович от аржентина.за влизане в основна схема играе срещу 3 аржентинец на 26ти!2ри сет на Андреев бе много оспорван и Той Андреев показа добра нервна система!!!
  • 3 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Румънската циганка здраво го е написала и в първия кръг обикновено е победител. За по нагоре вече не става.
  • 4 Параной Патологин

    1 1 Отговор
    Ако победи предлагам да го величаем като гейропеец. Падне ли ще кажем че е върл русофил заради Маша Шарапова. Това са днес стандартите ни в тениса.
  • 5 ганев

    3 2 Отговор
    ЗА ДОБРИТЕ НО НАИВНИ ХОРА НА КАКВО СЕ РАДВАТЕ ТОЗИ СПОРТИСТ БИЗНЕСМЕН ОТТДАВНА НЯМА НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ ТОЙ Е ПОДАННИК НА МОНАКО И ГО Е СРАМ ДА КАЖЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН ....2021 НА ВЪПРОС НА ФРЕНСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ОТКЪДЕ Е ТОЙ КАЗА МОНАКО ......А ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ СЪРБИНА ДАВА МНОГО ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕЦА В ТРУДНО ПОЛОЖЕНИЕ А НАШИЯ НЕ ИСКА ДА ИГРАЕ В СОФИЯ ЗА ЧОВЕШКА КАУЗА ЗАЩОТО НЯМА КИНТИ ....А ДРУГИ МОГАТ
  • 6 Стига

    0 1 Отговор
    Плюхте по момчето бе, налъми.
    Вие не можете да постигнете и една милионна от това което той е направил.