Last news in Fakti

24 Май, 2023 21:02 718 0

Матс Хумелс подписа нов договор с Борусия Дортмунд

  • матс хумелс-
  • борусия дортмунд-
  • договор-
  • защитник

34-годишният централен защитник бе с изтичащ договор

Матс Хумелс подписа нов договор с Борусия Дортмунд - 1
Снимка: БГНЕС

Опитният бранител Матс Хумелс (вляво) подписа нов договор с тима на Борусия Дортмунд, съобщиха лидерите в класирането на Бундеслигата.

34-годишният централен защитник бе с изтичащ договор в края на този сезон, но се съгласи да го продължи за още един, предава БТА.

"Щастлив съм, че Матс Хумелс остава в Борусия Дортмунд за още една година. Той се идентифицира с нашия клуб. Дортмунд и Матс са създадени един за друг", каза председателят на борда на директорите Ханс-Йоахим Вацке.

Хумелс играе за Борусия от сезон 2007/08 с изключение на периода 2016-2019 година, когато бе част от Байерн Мюнхен. Той бе част отбора на Дортмунд, който спечели титлите през 2011 и 2012 година, след което взе и три с Байерн.

В събота Хумелс може да добави още една на сметката си, ако в последния кръг от сезона Борусия победи като домакин Майнц или Байерн не спечели при визитата си на Кьолн. Ако това стане, бившият германски национал ще се превърне в едва шестия играч, който става трикратен шампион с "жълто-черните" след Хелмут Брахт и Вилхелм Бургсмюлер, Ларс Рикен, Щефан Ройтер и Себастиан Кел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА