8 Октомври, 2013 21:11 1 409 0

Щабът на Поветкин скочи на рефера Луис Пабон

  • поветкин-
  • кличко-
  • рефер-
  • щаб

От щаба на боксьора смятат, че Луис Пабон е допуснал много грешки в мача с Кличко

Щабът на Поветкин скочи на рефера Луис Пабон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Щабът на боксьора Александър Поветкин ще поиска дисквалификация на рефера Луис Пабон. Това заяви по телефона, на кореспондент на ИТАР-ТАСС,  представителят на руския боксьор - Дмитрий Иванов.

Пуерториканецът Пабон бе рефер на изигралия се мач на 5 октомври, в който украинецът Владимир Кличко победи по точки Александър Поветкин и защити световните си титли за професионалисти в тежка категория.

"Ние ще напишем протест, не за да изменим резултата от боя, а за да защитим правата на Александър. Реферът допусна голям брой нарушения, в частност позволяваше на Кличко да прави забранени захвати и удари, както и да бута Александър.

При това, в разговор с Пабон, акцентирахме вниманието върху тактиката на Кличко. Но по време на боя реферът игнорира нашите препоръки. Той направи предупреждение на Владимир едва в края на мача. Няма съмнения за победата на Кличко. Но да се отсъжда като Пабон е просто недопустимо", каза Дмитрий Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА