Last news in Fakti

25 Юни, 2023 13:07 986 2

Зарнел Хюз с нов рекорд на Великобритания на 100 метра

  • хюз-
  • спринт-
  • великобритания-
  • сащ-
  • зарнел

Върховото постижение на Линфорд Кристи седя 30 години  

Зарнел Хюз с нов рекорд на Великобритания на 100 метра - 1
Снимка: БГНЕС

Зарнел Хюз подобри рекорда на Великобритания в спринта на 100 метра, притежание на Линфорд Кристи в продължение на 30 години. Британецът триумфира по време на състезанието по лека атлетика за Гран при на Ню Йорк (САЩ) с 9.83 секунди, предава БТА.

27-годишният спринтьор изпревари Акийм Блейк от Ямайка (9.93), за да подобри постижението на олимпийския шампион Кристи, записано през август 1993 година – 9.87 секунди. Това е и най-добър резултат в света за сезона.

На трето място в Ню Йорк се нареди световният шампион от Доха преди четири години Кристиан Колмън (САЩ), който даде време 10.02 секунди.

„Тази сутрин се събудих с една мечта. Събудих се с мисълта за 9.83 в ума си“, заяви Хюз, който помогна на Великобритания да спечели бронз в щафетата на 4 по 100 метра на Световното първенство в Юджийн през миналата година.

„Когато погледнах часовника и видях 9.83, се запитах какво се случва“, добави спринтьорът.

Зарнел Хюз се подготвя с треньора на легендарния Юсейн Болт - Глен Милс, за предстоящото през август Световно първенство в Будапеща (Унгария). Той спечели сребро на 100 метра и злато на 200 метра на миналогодишния Европейски шампионат.

„Не дойдох тук, за да подобрявам рекорди, а просто да бягам бързо. Не съм опитвал да направя нещо лудо, но бях спокоен и това е важното за мен“, каза още Хюз.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само

    2 0 Отговор
    питам допинг теста как е или при тях няма такъв.
  • 2 12345

    0 0 Отговор
    Другия път за 6.1