Last news in Fakti

1 Юли, 2023 09:34 2 584 15

"На по 50-60 години сте, кажете истината. Имаме много силно поколение, но искат да ни смачкат"

  • плуване-
  • българия

Напрежение около Антъни, федерацията и дело за пропуснати допинг проверки

"На по 50-60 години сте, кажете истината. Имаме много силно поколение, но искат да ни смачкат" - 1
Снимка: БГНЕС

Плувната звезда Антъни Иванов заяви, че търпението му е към своя край и в скоро време може да вземе решение да се състезава за друга държава. Иванов завърши втори във финала на 100 метра бътерфлай на Държавното първенство в София, след което даде интервю пред репортери:

"Да станеш втори след втория на Европейско (Йосиф Миладинов), е доста добре.

Надявам се хората от ръководството (на българското плуване), вече са големи мъже на по 50-60 години и да излязат да кажат истината.

Аз не съм тръгнал да ставам президент на федерацията. Аз искам плуването в България да се развива.

Търпението ми се изчерпва. Имаме много силно поколение. Имаме толкова материал, а искат да ни смачкат.

Като почнем от най-високите етажи, става въпрос за всички - федерация, министерство, всички са едно и се държат за ръце и всички се крият.

Надявам се казусът с КАС да се развие по най-добрия начин за българското плуване. Не е имало състезание от последните три години, в което да не се опитват да ме разконцентрират", каза Иванов, цитиран от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    27 5 Отговор
    Това важи за дуржавата, не само за плуването! Крадливи...
  • 2 Исторически парк

    25 4 Отговор
    Във всеки бг спорт има по една перука, която го унищожава.. само в гимнастиката няма там са жени.. и в тениса, защото е самостоятелен.. затова само там вървят нещата..

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Фккфлдл

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Исторически парк":

    Чакаме жена за мин.председател!
  • 4 Тоя кво квичи!!

    12 2 Отговор
    Нали го спипаха за нарушаване на някакви правила ?
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Исторически парк":

    Навсякъде в спорта включително и в шахмата ръководителите бяха хора наместени от дс.Така бе преди ,а сега съм убеден,че не е по различно.този Младеж му личи,че е В силата си и е редно ,да се остави да я покаже и докаже,като му се помага в пътя!

    Коментиран от #7

  • 6 РЕАЛИСТ

    12 2 Отговор
    И какво са му виновни федерацията по плуване. Не се явява на 3 проби на световната антидопингова комисия. Тя му налага забрана по правилник 2 годишно наказание. Прави се на интересен и участва на Държавното първенство след тази забрана. Сега други му виновни. Толкова пари са похарчени от федерацията за него, а сега плюе и плаши, че ще се състезава за друга държава. Същото прави и Михаил Александров, когато беше в Щатите.
  • 7 РЕАЛИСТ

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    На младежа му личи, че не е чист и още от години му се оголи главата.
  • 8 Павел пенев

    10 1 Отговор
    Защо позволявате на този циганин да ви разиграва?
  • 9 РЕалисто

    13 0 Отговор
    тоя е скаран с дисциплината !
  • 10 Кукуруку

    7 1 Отговор
    Прав е! Рептилите го саботират! Пръскат с кемтрейлсове, пускат ковиди и 5 джита, само и само да разконцентрират тази голяма "звезда" и да и попречат да вземе 10-тата си олимпийска титла!
  • 11 Алеко

    6 1 Отговор
    Пази Боже, сляпо да прогледа. Комлексарщина на успеха.
  • 12 Тома

    2 3 Отговор
    Бягай моето момче от кочината защото мафията е полазила навсякъде
  • 13 пенко

    6 1 Отговор
    ОЩЕ КОГАТО БЯХ СТУДЕНТ ВЪВ ВИФ "Г. Д. " -- ПЛУВЦИТЕ СИ БИЕХА ИНЖЕКЦИИ СЪС СТЕРОИДИ И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КАКВО -ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЯ А И ПРЕДИ ТРЕНИРОВКИ ---СЪЩОТО БЕ И СЪС ЩАНГИСТИТЕ ; ГРЕБЦИТЕ ; ЛЕКОАТЛЕТИТЕ / САМО ГИМНАСТИКИТЕ БЯХА ЧИСТИ / ---НО ЗАПАДНАТА ХИМИЯ БЕ ПО- ДОБРА И ЛАБОРАТОРИИТЕ БЯХА ТЯХНИ !!!!! СКИОРИТЕ "АСТМАТИЦИ " НА СКАНДИНАВИТЕ !?!?!?!?
  • 14 Едва ли само от федерацията са виновни

    0 0 Отговор
    Нещата са комплексни.За да имаме силно плуване(както и силни спортове като цяло) е нужно добро финансиране и ОТЛИЧНИ лекари, както и ПРЕВЪЗХОДНИ ЛАБОРАТОРИИ запознати с най-новите и иновативни лекарствени препарати.Защото нека не се лъжем спорта отдавна е излетял от благородната бутилка на Пиер дьо Кубертен!Освен това си има и правила, които трябва да се спазват.В случая, след като не са намерили на посочения адрес въпросния плувец, те федерацията по регламент са били ЗАДЪЛЖЕНИ да му наложат наказание, в противен случай наказанието щеше да бъде за цялата фередация от страна на международната организация.Правилата са за това, за да се спазват и не мисля, че има някаква конспирация насочена само и единствено срещу Антъни.Момчето е талантливо и работливо и дано всичко това отмине, недоразуменията се изчистят и да слушаме занапред само за успехи, а не за проблеми!Успех!
  • 15 Кой

    0 0 Отговор
    Кой ти е виновен наказаха те по правилата след като не се яви при три покани. Няма незаменими хора и спортисти!!!! След теб ще де яви друг и т.н Най добрата защита е нападението ДА ама НЕ в твоя случай!!!