Last news in Fakti

27 Октомври, 2013 12:30 526 0

Лоренсо спечели състезанието в Япония

  • лоренсо-
  • маркес-
  • роси-
  • япония-
  • титлата

Титлата в MotoGP ще се решава в последното състезание

Лоренсо спечели състезанието в Япония - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът Хорхе Лоренсо (Ямаха) удържа на натиска, показа страхотна скорост и успя да спечели надпреварата на пистата "Мотеги" в Япония, като по този начин запази шансовете си да се бори за титлата в последната надпревара от сезона на пистата "Рикардо Тормо" във Валенсия на 10 ноември.

Лидерът в подреждането Марк Маркес (Хонда) завърши втори, като разликата между двамата във временното класиране бе стопена до само 13 т.

Последен на подиума се качи съотборника на Маркес в Хонда Дани Педроса. Четвърти се класира Алваро Баутиста, следван от Щефан Брадъл и Валентино Роси. Кал Кръчлоу, Брадли Смит, Ники Хейдън и Андреа Довициозо допълниха местата в Топ 10.

След изгасването на светлините в началото на надпреварата Хорхе Лоренсо бе първи, следван от своя съотборник Валентино Роси и двамата състезатели на Хонда Марк Маркес и Дани Педроса.

Роси се предаде след 2 об., като отвори прекалено много траекторията на завоя след обратната права и позволи на Маркес и Педроса да го задминат. Само за една обиколка Доктора изостана от водещото трио с повече от една секунда.

Лоренсо контролираше надпреварата по великолепен начин, като в началото по традиция успя да изгради сериозно предимство, в средата бе настигнат от състезателите на Хонда, но в самия край отново вдигна темпото и не остави съмнение в скоростта си. Лоренсо вече има седем победи през този сезон, докато Маркес е едва с шест.

Следващото състезание на пистата "Рикардо Тормо" във Валенсия ще реши кой ще бъде новият световен шампион в клас MotoGP. Надпреварата е на 10 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА