Last news in Fakti

19 Юли, 2023 15:03 941 0

Вингегаард със съкрушителен удар по Погачар! Ще отвърне ли легендата от Балканите?

  • колоездене

Вингегаард и Погачар са млади, но вече са спортни великани

Вингегаард със съкрушителен удар по Погачар! Ще отвърне ли легендата от Балканите? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Датчанинът Йонас Вингегаард от отбора на Йъмбо-Висма записа съкрушителна победа в 16-ия етап от Обиколката на Франция, с която почти капарира втората си поредна титла в най-престижното колоездачно състезание в света.

26-годишният Вингегаард бе без никаква конкуренция в индивидуалния етап по часовник - 22,4 километра от Паси до Комблю. Той измина дистанцията за 32 минути и 36 секунди и изпревари с 1:38 минути основния си конкурент Тадей Погачар (24 г.) от състава на Обединените арабски емирства. Словенецът, който е двукратен шампион в Тура, не се справи никак лошо по дистанцията, но просто не бе в състояние да се противопостави на датчанина.

Третото място във вчерашния етап на 2:51 минути остана за белгийския съотборник на Вингегаард Вут ван Аерт.

Днес е може би най-трудният планински етап.

Вингегаард води в генералното класиране с 1:48 минути пред втория Погачар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА