Last news in Fakti

19 Юли, 2023 15:07 1 739 1

Днес ще се пише история! Май никой не иска да хване този път към Куршевел

  • колоездене

Връх Лоз очаква великаните Вингегаард и Погачар

Днес ще се пише история! Май никой не иска да хване този път към Куршевел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тур дьо Франс 2023 влиза в "кралския" си етап. Йонас Вингегаард разби Тадей Погачар във вчерашния часовник и спортно съкруши цялата колона в Тура.

Вингегаард вече води в генералното класиране с 1:48 минути пред втория Погачар. И 08'52 минути пред третия.

Датчанинът Йонас Вингегаард е победител от миналата година в Тура. Погачар спечели предходните 2 обиколки.

Словенецът получава грандиозен шанс за обрат днес, стига да има силите.

17 етап е спортно изтезание. Две изкачвания от първа 1 категория, едно от втора и за десерт 28 километра до връх Лоз. С финални 5 в "черната колоездачна зона", с 24 процента наклон в подстъпите на Лоз. А след това вихрено кратко спускане и още 1 километър в "черната зона" до Куршевел, където финишира днешния етап.

Е, Куршевел е известен курорт, сигурно много хора искат да го посетят, но едва ли има и един човек, който желае да хване пътя на Вингегaaрд и Погачар до него. Борбата ще е епична, Йонас почти си осигури защитата на колоездачната корона, но Поги едва ли се е отказал от мечтата за хеттрик в толкова престижното състезание.

Отборите им Йънбо-Висма и ОАЕ са звездни и грегарите ще дадат максимума от себе си днес, но в подстъпите на връх Лоз (2304 м) Вингегаард и Погачар се очаква да покажат кой е най-добрият колоездач в света и май съотборниците им няма как да помогнат точно в този момент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кукорча спецова

    1 0 Отговор
    щом е за КУРшевел тругвам веднага