Last news in Fakti

2 Декември, 2013 19:19 1 039 0

Хеттрикът на Бейл бил "перфектен"

  • бейл-
  • хеттрик-
  • валядолид

Това бил седмият перфектен хеттрик за века

Хеттрикът на Бейл бил "перфектен" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Гарет Бейл реализира едва седмия класически хеттрик през 21-ви век. С времето понятието хеттрик се е видоизменяло като най-популярното му футболно значение и до ден днешен е отбелязването на три гола от един футболист в рамките на един мач. Оригинално хеттрик обаче е използвано за вкарването на три попадения в рамките на едно полувреме, а по късно в Англия са въвели и още един термин – перфектен или класически хеттрик, при който един играч вкарва три гола – един с десен крак, един с ляв крак и един с глава.

Именно това направи най-скъпият футболист в света по време на срещата между Реал (Мадрид) и Валядолид. Той вкара три гола за победата с 4:0 срещу Валядолид – един с десния, един с левия и един с глава.

Гарет Бейл стана едва вторият британец с хеттрик в Примера дивисион и едва четвъртият играч с перфектен хеттрик от началото на 21-ви век, като това е и седмият подобен случай от началото на столетието. От 2001 г. насам досега това са правили Кристиано Роналдо - 3 пъти, Патрик Клуйверт - 2 пъти и веднъж нигериецът Калу Уче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА