5 Декември, 2013 08:34 918 0

Обзор на 14-и кръг във Висшата лига на Англия

  • обзор-
  • 14-и кръг-
  • англия

Юнайтед пак се издъни, другите фаворити - бият

Обзор на 14-и кръг във Висшата лига на Англия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много емоции и драматични мачове ни предложи поредния 14-и кръг на Висшата лига на Англия. Той бе междинен и в него бяха отбелязани цели 33 гола, на 4 пъти отборите излизаха победители в домакинствата си, гостите се отчетоха с 5 победи, а една среща завършиха при равенство, което пък бе и безголово.

Сред някои от акцентите на кръга попадат убедителните победи на Арсенал и Ливърпул, слабите игри на Фулъм и Саутхемптън, както и провалът на шампионите от Юнайтед срещу Евертън на "Олд Трафорд".

Фулъм-Тотнъм 1:2

Новият мениджър на Фулъм Рене Мюленстийн върна Димитър Бербатов сред титулярите, но дебютира със загуба начело на "котиджърс". В късния мач от междинния 14-и кръг на Висшата лига Тотнъм победи с 2:1 на "Крейвън котидж" след пълен обрат.

Именно българският нападател изпусна най-доброто положение за домакините през първата част, но всъщност заслугата е на вратаря на "шпорите" Юго Лорис, който се разпъна и извади нисък удар в левия си ъгъл.

Второто полувреме започна по-добре за Фулъм и в 56-ата минута Бербатов отново от трудна позиция стрял към Лорис, но без да намери целта.

Тотнъм обаче сбърка в ответната атака и топката бе отнета в центъра на терена. Тя попадна у българина, който с 30-метров диагонален пас намери непокрития по дясното крило Ашкан Дежага. Иранецът с немски паспорт с първото си докосване овладя, а с второто си прониза вратаря на Тотнъм с точен диагонален шут - 1:0 за Фулъм.

Радостта на домакините и новият им мениджър трая до 73-ата минута, когато Влад Керикеш изравни. Бранителят посрещна отскочилата след корнер топка и с далечен нисък удар изравни с помощта и на дясната греда.

Стигна се и до 82-ата минута, когато Люис Холтби доведе двубоя до пълен обрат. Халфът елиминира съпротивата на Скот Паркър и с мощен удар с левия крак опъна мрежата зад Мартен Стекеленбург за 2:1.

Юнайтед-Евртън 0:1

Манчестър Юнайтед също не се представи особено убедително в своя мач.

"Червените" допусна изненадваща загуба Евертън с 0:1 на своя "Олд Трафорд" и като че ли няма да успеят активно да се включат в борбата за титлата през този сезон след редицата си неубедителни изяви в Англия.

Преди почивката "червените дяволи" бяха по-агресивни и в 29-ата минута Рууни уцели гредата след шут от границата на наказателното поле.

Юнайтед обаче не успяваше да реализира попадение, докато контрите на "карамелите" ставаха все по опасна.
Така се стигна и до 85-ата минута, когато Кевин Миралас от Евертън намери гредата след пряк свободен удар, а секунди след това Лукаку опита удар, който не бе точен, но се превърна в асистенция за Брайън Овиедо, който засече на далечната греда – 0:1.

Това беше първият мач на Дейвид Мойс срещу бившия му тим, който водеше в продължение на 11 години.

Арсенал-Хъл 2:0

Лидерът във Висшата лига Арсенал пък подължава с отличните си представяния и спечели сравнително лесно домакинството си на Хъл с 2:0.

Получилият рядък шанс за изява като титуляр Никлас Бендтнер откри още във 2-ата минута, а Месут Йозил сложи точка в спора отново във втората минута, но на второто полувреме.

Така Арсенал остава едноличен лидер в Премиършип.

Ливърпул-Норич 5:1

Съндърланд-Челси 3:4

Отборът на Ливърпул се върна на победния път след два мача без успех, след като разгроми Норич с 5:1 на "Анфийлд". Нападателят на "червените" Луис Суарес изнесе същинска лекция на съперника, след като вкара четири гола за своя тим, а петият бе дело на Стърлинг. Почетното попадение за "канарчетата" пък бе дело на Джонсън.

Вълнуващ, драматичен и много резултатен бе и двубоят между Съндърланд и Челси. "Сините" от Лондон спечелиха визитата си с 4:3 след пълен обрат.

Съндърланд поведе на Челси в 14-ата минута след попадение на Джоузи Алтидор след разбъркване. Радостта на домакините обаче продължи едва 3 минути, тъй като в 17-ата минута хубава комбинация между Еден Азар и Фран Лампард завърши с гол на последния за 1:1.

В 36-ата минута Челси постигна пълен обрат. Фернандо Торес  подаде към добре включилия се Еден Азар, който не сгреши за 1:2.

С подновяването на играта домакините се върнаха в мача. В 48-ата минута Джон О'Шей се възползва от добро подаване на свой съотборник и възстанови равенството – 2:2.

В 62-ата минута футболистите на Жозе Моуриньо отново излязоха напред. Франк Лампард върна жеста на Еден Азар, който му асистира при първото попадение, като му пусна чудесен пас, а Азар отбеляза третия гол в мача и втори на сметката си – 2:3.

В 84-ата минута Фил Бардсли си отбеляза автогол и това наглед окончателно уби интригата в срещата – 2:4. Буквално в следващата атака играчът на домакините обаче изкупи грешката си и с попадение в 86-ата запази интригата до края. До нов обрат обаче така и не се стигна.

Саутхемптън-Астън Вила 2:3

УБА-Манчестър Сити 2:3

Астън Вила и Манчестър Сити също спечелиха като гости в резултатни двубои с по пет гола. Двата тима спечелиха с по 3:2 съответно на стадионите на Саутхемптън и Уест Бромич Албиън.

Суонзи-Нюкасъл 3:0

Стоук Сити-Кардиф Сити 0:0

В същото време Суонси разби Нюкасъл с 3:0, а Стоук Сити и Кардиф завършиха 0:0.

Кристъл Палас-Уест Хем 1:0

Вчера пък Кристъл Палас откри кръга с победата си над Уест Хем с минималното 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА