Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 20:50 1 476 6

Президентът на УЕФА Александър Чеферин ще гледа Сърбия – България

  • сърбия-
  • българия-
  • чеферин-
  • уефа

Съседите откриха два нови стадиона

Президентът на УЕФА Александър Чеферин ще гледа Сърбия – България - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин пристига утре в Лесковац и ще наблюдава квалификацията от група “G” между Сърбия и България, която ще започне от 16:00 на стадион "Дубочица". Това съобщиха от Футболния съюз на Сърбия, които са ангажирани с посрещането на първия човек на футбола в Европа. Паркингът на съоръжението ще бъде със специален пропускателен режим, предава БТА.

Няколко часа преди началото на мача Чеферин ще открие новопостроения стадион в Зайчар, Източна Сърбия. Съоръжението е с категория три и половина звезди на УЕФА и може да приема международни мачове. Днес в Сърбия откриха още един стадион – в град Лозница, също с международна категория. И двата стадиона са 100 процента финансирани от държавния бюджет, а Футболната централа на страната няма никакво участие.

Словенският адвокат е избрал да открие този в Зайчар, тъй като ще съвпадне в същия ден с мача Сърбия – България. Преди и след срещата в Лесковац очакванията са Чеферин да има срещи с политическото ръководство на Сърбия, както и с управителните тела на федерациите на двете страни, които са на стадиона. Той ще пътува с частния самолет на УЕФА веднага след мача, който ще го вземе от летището в Ниш.

Двубоят с историческа стойност по всяка вероятност ще наблюдава и президентът на страната Aлександър Вучич. Огромната важност за домакините е заради евентуалното им класиране за Евро 2024 в Германия при една или три спечелени точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром

    6 0 Отговор
    Що не дойде в БГ 😂
  • 2 Оги

    15 2 Отговор
    Добре, ние ближем задниците на америте и ЕС до протриване, а сърбите са по- добре от нас. Защо? Защо не са драстично по-зле без ЕС, НАТО, Америка и т.н.?
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 3 Отговор
    Ганчоооовци,бг спечели в , 7мия кръг срещу франция и води на европейското за жени по шахмат!
  • 4 Гуцката

    0 2 Отговор
    Рамо за Боби и компания.
  • 5 А Бобчо перуката, поканен ли е на

    5 0 Отговор
    футболната среща в Сърбия, питам, понеже скоро може да ги гледа от затвора
  • 6 Бибитко

    4 1 Отговор
    Вижте само колко стадиона на високо техническо ниво са построени в съседна Сърбия и то с държавно финансиране. А в България цар Тиквоций от Банкя раздаде милиарди, които изчезнаха незнайно къде и тук там е отчетен по някой дребен стадион в покрайнините на селата. Сърбия се движи напред, защото разполага с държавници, които не се чупят в кръста пред западните господари, както правят нашите "правоверни евроатлантици".