Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 08:42 1 136 24

Валери Божинов: Да стане равен - ние ще сме доволни от точката, Сърбия от класирането

  • валери божинов-
  • пикси-
  • стойкович-
  • сърбия-
  • българия

Пикси е легенда и огромна личност!, казва той

Валери Божинов: Да стане равен - ние ще сме доволни от точката, Сърбия от класирането - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Валери Божинов изкара две години в отбора на Партизан и този период от кариерата му остана в хубав спомен, въпреки че преди това остави следа в Италия и Англия, носейки екипите на Лече, Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити, Парма. Божинов даде интервю му за сайта "informer.rs", където той каза добри думи за Сърбия, за Партизан и неговите фенове, а също така и за селекционера на сръбския национален отбор Драган Стойкович-Пикси, както и доскорошния селекционер на България, Младен Кърстаич, предава БТА.

Всичко това се случва преди решителния мач за класиране на Европейското първенство, в който Сърбия среща селекцията на България днес от 16:00 часа в Лесковац. Една точка е достатъчна на сърбите за класиране на ЕВРО 2024.

„Сърбия ще се класира за Европейското първенство. България няма шанс. Като човек, който е играл в Партизан, обичам сръбския народ и Сърбия, искам да отидете на Европейското първенство. След колко време беше? Да, 24 години. Това пожелавам от сърце на сръбския народ, да се класирате и да се борите за висок резултат, защото го заслужавате. Имате топ играчи и треньори“, започна Божинов в интервюто.

„Очаквам спектакъл! Сърбия трябва да победи, всъщност има нужда от точка. Какво да кажа... Сърбия иска Европейско първенство, а България - добър резултат. Хайде, обичам и двете страни, нека да бъде равен мач. Домакините имат играчи от световна класа, за нас българите е чудо дори да вземем точка. Нека стане един добър мач и равен резултат. Ние ще сме доволни от точката, вие от класирането на ЕВРО. Справедливо. Стимул за нас да работим още повече, а за вас ето ги европейските финали. Всички са доволни, всички са щастливи“, чертае сценарии Божинов.

Той се е запознал с треньора на сърбите Драган Стойкович по време на престоя си в Китай.

„Пикси е легенда и огромна личност! Срещнах го в Китай, когато той ръководеше Гуанджоу, а аз играех за Мейчжоу Хака. Бях на гости в дома му. Готвих в неговата кухня и го обичам, той ми е брат. Първо, обичам го като човек и го ценя много като треньор. Имаме страхотни отношения. Що се отнася до играта на сръбския тим, тя е страхотна, брат. ОК, загуби от унгарците, реми в България, но има резултати. В същото време играчите са майстори, топ момчета“, хвали Божинов съперниците на България.

Младен Кърстаич наскоро бе освободен от селекционерския пост в България, но въпреки това Божинов има високо мнение и за него.

„Вие - в Сърбия, знаете по-добре от мен какво се случи. Един треньор се оценява по резултатите му. Младен обърна всичко наопаки, вкара по-млади играчи, но треньорът се съди по резултатите. И когато ги няма, треньорът си тръгва първи. Не съм в системата, не съм близък до националния отбор, така че не знам всички подробности. Но с Младен съм в перфектни отношения. Винаги съм бил до него, имаме страхотни отношения. Заровете не съвпаднаха, но той направи обрат в селекцията на националния отбор и подмлади отбора. Ясно е - чуждестранен треньор, друга държава, напрежение. Той не спечели много точки, но го избута напред от една мъртва точка. Младен е голям човек, човек с големи топки и никой тук няма лоша дума за него“, посочва Божинов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    12 0 Отговор
    с Перуката кво стана ? май нищо...

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лост

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Сега е момента нашата агитка да вдига транспаранти и да слезе на терена на полувремето,а сърбите да ни пляскат.Все пак и Чеферин ще бъде там за откриването на стадиона.
  • 4 Хи хи хи

    12 1 Отговор
    Най добре е този нешлайфан диамант да смени Боби перчема.Уникален е.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    7 2 Отговор
    ТОЯ КАКЪВ СМЕШНИК ,,ЕЛЕМЕНТАРЕН,, Е....У Ж А С
  • 6 Абе

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хи хи хи":

    Така е, даже може и да е по добре
  • 7 ФЕЙК

    7 1 Отговор
    Добре, че беше "звездата" Божинов , че светът да научи, че има такива "отборчета", никому неизвестни като Манчестър Сити, Ювентус, Милан, Партизан, а сега и Костенец!
  • 8 Красимир Петров

    4 0 Отговор
    Аз искам да кажа,че нищо не искам да кажа
  • 9 Хитпан

    6 2 Отговор
    Много умен и способен футболист.А и точен анализатор.

    Коментиран от #10

  • 10 Умното

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хитпан":

    Защо се подиграваш на човека това са му способностите.
  • 11 Алоха

    3 0 Отговор
    Човек само когато знае какво му е, аз си знам какво ми е
  • 12 Ще има и още

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Божинов, Сърбите ще ни бият като Франция":

    Без такса ? Мислиш че ще бъде иначе ли ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чочо

    2 0 Отговор
    Колко удобно за тотото
  • 15 Некой си

    4 1 Отговор
    Тоя е уникално ПРОСТ ! От БНТ пак ще го поканят да ръси глупости.

    Коментиран от #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Съдия

    2 1 Отговор
    Добър играч е
  • 18 Димитър Янев Димитров

    0 4 Отговор
    Добър е
  • 19 Димитър от офиса на Еконт Сливен

    1 2 Отговор
    Казвам се Митко , телефон 0888080525 , държа офисите на Еконт в гр. Сливен , той е добър човек , познаваме се с него , преди известно време предлагах да вземе офис на Спиди и с него щяхме да правим ,, бизнес " , отказа се , да ви кажа офиса който държа в Сливен на Светлина Еконт Експрес ги въртя на пръста си , правя си схеми и взимам гориво, имам един работник Калоян Абрашев, който заедно с него сме в схемата за източване на нафта , Николай Събев ми е приятел и докато беше министър беше много добър

    Коментиран от #20

  • 20 Съдия

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Димитър от офиса на Еконт Сливен":

    Доста си нагъл да се хвалиш

    Коментиран от #21

  • 21 Димитър от офиса на Еконт в Сливен

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Съдия":

    Що да не се хваля , постигнах доста в офиса на Еконт, държа почти всички офиси в града , запомнете ме казвам се Димитър Ескидаров и съм най добрият в сферата на превозите , звънете 0888080525

    Коментиран от #22

  • 22 Съдия

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Димитър от офиса на Еконт в Сливен":

    Ти си един самохвалко , ще пиша на Николай Събев собственикс на Еконт точиш нафта от ЕКОНТ експрес
  • 23 12345

    2 2 Отговор
    тоя говори за балкански номера. защо пак да не бием сърбите и черногорците да бият унгарците. какво лошо има да се класират черногорците.
  • 24 Позна приятелю,

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Некой си":

    в БНТ и този са на едно и също ниво и затова си го канят постоянно. На полувремето превключих именно, за да видя кой е в студиото и изключих телевизора. Нямам нерви за наши коментатори и гледах мача по интернет.