Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 14:03 7 441 4

Спонсорът на шампионките от Будва: Разединена Европа може да потисне Шенген, но не и да загаси духовността на България

  • шахмат-
  • награда-
  • шампионки-
  • будва-
  • белла българия

Антоанета Стефанова благодари на Белла България АД и лично на г-н Жорж Веселинов

Спонсорът на шампионките от Будва: Разединена Европа може да потисне Шенген, но не и да загаси духовността на България - 1
Снимка: Белла България

„Белла България“ – златният спонсор на женския национален отбор по шахмат (Будва, 2023) предоставя дарение в размер на 40 000 лв. на Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ), с което осигурява наградния фонд за европейските шампионки Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева, и техния треньор Петър Арнаудов.

Капитанът Антоанета Стефанова получи символичния чек от доц. Николай Крушков /на снимката/, член на борда на директорите в хранителната компания.

„Отправяме благодарност на златния спонсор „Белла България“ и по-специално на г-н Жорж Веселинов, защото тихо и винаги навреме оказва своята системна подкрепа“, коментира гросмайстор Антоанета Стефанова по време на церемонията.
„Разединена Европа може да потисне Шенген, но не може да загаси духовността и културата на България. Ярката светлина, с която нашите момичета светят в Европа, е ясен знак в това отношение“, заяви Николай Крушков по време на връчването на чека.

БСФШ е българската шахматна федерация, призната от ECU и FIDE за легитимния представител на българския шахмат с правото да излъчва национални отбори на България за участия в световните, европейските и олимпийските първенства под тяхната егида. Изпълнявайки мисията си да популяризира и да работи активно за развитието на шахмата в България, и страната ни отново заема достойното си място на световната шахматна карта.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист1

    11 16 Отговор
    Президентът Радев е единственият, който не поздрави европейските шампионки за титлата.
    А Весела Лечева като министър на спорта от правителството на Радев е дала лиценза на компрометирана федерация.
    Падението на президента е непрекъснато.

    Коментиран от #3

  • 2 Мая

    22 0 Отговор
    И са най красиви и са най добри.
  • 3 мишо

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист1":

    млъкни бе сороска подлого всичко обръщате в политика плиснат лиген с различни никове от нпо-то
  • 4 Рая Ботева

    0 2 Отговор
    Дървен философ и една твърде стара Скарлет като.. както се казва мачкат лак