Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 14:36 34 113 41

Гриша Ганчев с тежък коментар за пенсиите в България

  • футбол

Ганчев защити с думи пенсионерите

Гриша Ганчев с тежък коментар за пенсиите в България - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовият благодетел на българската борба и ключов човек относно планираното модернизиране на стадиона на ЦСКА - Гриша Ганчев, даде обширно интервю пред Владимир Памуков и Красимир Минев за предаването "Код Спорт Подкаст".

Ганчев засегна и тема, която не е спортна, но касае много бивши спортисти:

"И много се нервирам на някои хора като започнат да го "ядат" финансовия министър, без значение кой е той: "Защо вдигнал пенсиите? Не сме ги били изкарали". Чакай, то вечно не може да ги изкараме. Защо ги оставяш тези хора на произвола на съдбата? Поне им дай достоен живот да си купят лекарства. То е ясно, че няма за месо и това-онова, но поне да си купят лекарства, кисело мляко и хляб. Защо вдигат пенсиите? Как няма да им вдигаш пенсиите, човек!", каза Ганчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 294 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    60 37 Отговор
    Ех пенсийка, дано да доживея до нея..........

    Коментиран от #17

  • 2 обективен

    40 77 Отговор
    И този е от знаковите "честни " така наречени бизнесмени !!! И за това боко му изкупи 3 хиляди талиги за МВР и МО , които стояха на площадките във фалиралият завод ,и сега са качени постоянно на репатраците за сервиз !

    Коментиран от #33

  • 3 Новичок

    15 54 Отговор
    Много е тежък ??? Коментара "която не е спорта" Пфу...
  • 4 Оги

    125 53 Отговор
    Защо направиха максималната от 1500 лв. на 3500 лв,естествено заради себе си ,наглеци ,какви осигуровки са плащали ???? Това е престъпление за което трябва да се носи съдебна отговорност! Няма пари за наистина работилите пенсионери ,но има за скок от 2000 лв. Престъпници не е все едно ,да правиш влог и броиш стотинките за лекарства и хляб!!!!

    Коментиран от #19

  • 5 Българка

    159 52 Отговор
    Подкрепям. И според мен в пенсионната система трябва да се направи поправка, че всеки, който е бил на държавна работа и не се е осигурявал ЛИЧНО, трябва да е с минимална пенсия. Това важи за всички чантаджии и министри, на които работещите бедни плащат не само незаслужено високи заплати, но и осигуровките!!!!!!

    Коментиран от #14, #40

  • 6 Прав си Гриша въпреки че си чорбар

    107 40 Отговор
    В Испания на работилите пенсионери лекарствата им са почти без пари независимо колко струват. Е нали искате Европа, измамниге евроатлантици в парламента защо не го направят и в България. Кире и Асанчо проверете написаното.
  • 7 гражданин

    77 44 Отговор
    това е логиката на Тиквата, и на останалите мутри и комунисти като него, и около него, материала лош, не ни изкарва достатъчно, нема да му даваме пари, ловешкия помак е сто пъти повече човек от Тиквата, и сто пъти повече става, и има качества, за министър председател
  • 8 Малий

    35 42 Отговор
    Тоя дето щеше да прави стадион. Сега казва, че от една година няма нищо общо с Цска. А вече 50 процента е негова собственост.
  • 9 Алигатор

    33 54 Отговор
    Този партия ли ще прави , та се е загрижил за пенсионерите ? Той е от БКП - котилото . Нора Ананиева му беше духовна майка , захлебила го червените куфарчета с милиони .
  • 10 Мафия ни управлява

    115 28 Отговор
    Стотици хиляди пенсионери оцеляват по чудо с 500-600 лева ! Затова пък бивши депутати ,ченгета и други бивши кибици взимат 3400 !?!
  • 11 Лошо лошо

    101 29 Отговор
    Турция,Франция хората се пенсионират на 58 г. ! Тук много умират преди да навършат заветните 65 години !

    Коментиран от #12, #23

  • 12 Така е

    57 35 Отговор

    До коментар #11 от "Лошо лошо":

    Мафиотите около Кокорчо и Кирчо мечтаят пенсията да стане 70 г. !

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Съвременник

    38 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Още по-права си Българко, когато и според повечето възрастни хора тези заплати, базирани на 3.-кратния размер на средната даплата в ... не би следвало да се считат законни от деня на промяната на данъчната система от ПРОГРЕСИВЕН ДОД КЪВ ПЛОСЪК, зашото при ПРОГРЕСИВНИЯ ОЩЕ ПРИ ПЛАЩАНЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ТАКАВА ЗАПЛАТА ОСТАВАШЕ ПРИ ПЛАЩАЩИЯ КАСИЕР, Т.Е. В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ!!! А ВМЕСТО ТОВА СИ НАМЕРИХА И НАЧИНИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАПЛАТИ И ДОХОДИ, БЕЗ НИКАКВИ ЗАКОНОВИ МЕРКИ, А ВСЪЩНОСТ И ОТТАМ ПОТЕГЛИХА СКОКОВЕТЕ НА ЦЕНИТЕ ДОРИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ, КОЕТО НЕ Е ОТ ВЧЕРА ИЛИ ДОРИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!?
  • 15 Варната

    30 11 Отговор
    Заради такива ю като теб са ниски пенсийте , джужи .
  • 16 Смешка

    42 15 Отговор
    Щом и мутрите започнаха да дават съвети е ясно кой се страхува от успешното управление. Тоя май беше свързан и с една захар дето се беше и8парила.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пенсионер

    50 26 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    Какво ти пречи Кокорчо, като за 6м вдигна пенсиите със 80%? Защо не лаеш по Тиквата, който иска замразяване на заплати и пенсии???

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пенсионер

    101 0 Отговор
    Нека управляващите кажат, как след като няма пари за Коледна добавка на пенсионерите за други в държавата пари за добавки се намериха. ВСС одобри, магистратите да получат Коледна добавка малко над заплата и половина. Тоест 1.6 основни заплати, плюс ранг! Ето го двойният стандарт в държавата. Това струва на бюджета 66.6 милиона лева. Социалната министърка би ли се произнесла по този казус? Срам!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мдаа

    76 7 Отговор

    До коментар #17 от "Порно":

    От випуска ти над една трета не доживяха, ама осигуровките които са правили през годините в НОИ, никой от семействатане ги е наследил нали. Това си е жив грабеж! В САЩ обаче и други бели държави има наследственост. Починал някой и правените вноски от него се наследяват. У нас пак се хитрува на държавно ниво.
  • 23 Комунист

    69 5 Отговор

    До коментар #11 от "Лошо лошо":

    По времето на социализма 3-та категория трудещи се пенсионираха на 58 години. 2-ра категория на 55 години, а първа категория на 50 години. Многодетни майки с 3 деца и нагоре също се пенсионираха на 50 години. Франция и други западни държави изкопираха едно съм едно пенсионната система на социализма, плюс образователната ни система. Харвард също!!!
  • 24 Артилерист

    57 4 Отговор
    Изкарах 36 години "на постоянно 24-часово(като куртизанка) повикване. След това държавата в продължение на 15години със "закон" отмени действащ закон и ми вземеше половината пенсия. Работих (случайно уреден от бивш колега, останал с добри впечатления за работата ми) 5 години като пенсионер в един измислен информационен отдел на голяма цивилна управленска структура. Нагледах се какви пари се дават на хиляди буквално нищо не правещи началстващи-чиновници и каква мизерия е при работещите роби. Тогава за пореден път си казах, че оправията започва с щатно-длъжностната книга за тези в "шапката"- привикваш ги един по един и им задаваш простия въпрос: какво правиш цял дълъг ден. И още преди да му премине заекването го пускаш в свободен полет заедно с началника му ...
  • 25 Силвия

    47 10 Отговор
    Обречени на глад и мизерия старите хора в България са по зле от крепостните селяни в Русия преди векове.Срам и позор!
  • 26 1234

    33 3 Отговор
    Ако си финансов министър и искаш да инвестираш по най правилния начин в икономиката е да вдигнеш пенсиите. Поне 70-80%веднага влизат в хазната.Пенсионерът каквото направил и спестил го е направил Всичко отива в кварталното магазинче зеленчук,,месарница аптека. Никакви излишни харчове и спестявания.Спестявания за какво и за кого. Правилен ход на министър Василев.
  • 27 ДИНОЗАВЪР КАРАБАДЖАКОВ

    19 3 Отговор
    ...СКОРО ВИДЯХ НА СТРОЕЖА ДО ДОМА МИ ТРИМА ДУШИ/РАБОТНИЦИ/,КОИТО НОСЕХА НА РАМЕНЕТЕ СИ ДЪЛГА ТЕЖКА ТРЪБА,А ДО ТЯХ ВЪРВЕШЕ ЕДИН С РЪЦЕ В ....
  • 28 МНОООООГО , ТЕЖЪК КОМЕНТАР

    12 4 Отговор
    ОТ ЕДИН ПАРАЗИТ МУТРА И БОКЛУК !
  • 29 Безпартиен

    20 0 Отговор
    ПРЕХОД? КЪДЕ ГО ВАА, ЧЕ НЕГО ВИЖДАМ? Че в Парламен та поне сто и петдесет са Чада на АКТИВНИ ДС СЛАДУРИ? Даже и ДС партий си основаа!
  • 30 Мери

    4 25 Отговор
    КАТО СА МАЛКИ ПЕНСИИТЕ КАК БАБИТЕ ИМАТ ПО 30000 ДАЖЕ И 120000 ЛВ.И ХВЪРЛЯТ ОТ ТЕРАСИТЕ ГЛЕДАШ Я НИКАКВА ДРЕХИ И ХРАНА И ДАВАШ А ТЯ ДАВА ПОД НАЕМ 120000 В БАНКА И РЕВЕ КОЯТО РЕВЕ ИМА МНОГО ЗАТОВА ТЕЛ.ТЕРОРИСТИ ГИ ПРЕЦАКВАТ ,СТАРИТЕ ХОРА ИМАТ МНОГО ПАРИ ПОД ДЮШЕК И В БАНКИ И ПЕСТЯТ ТОВА КОЕТО ИМ ДАВАТ ДЕЦАТА МАЙКА МИ ИМА НАД 20000 ЛВ.СКРИТИ НЕ ЗНАЯ КЪДЕ И ВСЕ АЗ И НОСЯ ХРАНА И ЛЕКАРСТВА И КАЗВА ЧЕ НЕ ПОМНИ КЪДЕ И СА ПАРИТЕ КАТО ВЗЕМЕ ПЕНСИЯ ГОЛЯМИ ХИТРЕЦИ СА БАБИТЕ
  • 31 Мери

    22 1 Отговор
    ЕВАЛА НА ГЪРЦИТЕ ТЕГЛЯТ ПАРИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ДАВАТ НА ХОРАТА СИ И НЕ ВРЪЩАТ НИЩО КАТО ВЛЕЗЕМ В ЕВРОТО ЩЕ ИМ ДАВАМЕ НИЕ С 300 ЕВРО ПЕНСИЯ И 500 ЕВРО ЗАПЛАТА ,ТОВА ГО НЯМА В.БОНГО БОНГО ДЪРЖАВА НО НАШИТЕ ПАК ЩЕ ИМАТ ПО 2 КОЛИ И 5 АПАРТАМЕНТА С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ,КАК СТАВА ТОВА НАЛИ СА БЕДНИ?????
  • 32 Мери

    7 4 Отговор
    ЕВАЛА НА ГЪРЦИТЕ ТЕГЛЯТ ПАРИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ДАВАТ НА ХОРАТА СИ И НЕ ВРЪЩАТ НИЩО КАТО ВЛЕЗЕМ В ЕВРОТО ЩЕ ИМ ДАВАМЕ НИЕ С 300 ЕВРО ПЕНСИЯ И 500 ЕВРО ЗАПЛАТА ,ТОВА ГО НЯМА В.БОНГО БОНГО ДЪРЖАВА НО НАШИТЕ ПАК ЩЕ ИМАТ ПО 2 КОЛИ И 5 АПАРТАМЕНТА С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ,КАК СТАВА ТОВА НАЛИ СА БЕДНИ?????
  • 33 Емо

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "обективен":

    От първите мутри Гришата е най-честния, както се казва, затова и остана жив.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Жайме

    23 1 Отговор
    Как няма да им вдигаш пенсиите, бе човек?!"-попита Ганчев. ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ. ТЕ СА ЕДНИ ПЕНСИИ В БЪЛГАРИЯ,УМ ДА ТИ ЗАЙДЕ.
  • 36 неравенства

    22 2 Отговор
    Пенсиите ни са най-ниските в ЕС, а и не само в ЕС! Проблемът е, защо постоянно увеличават МАКСИМАЛНИТЕ пенсии? Във Франция, например, минималната пенсия е 5 пъти по-висока от нашата, а максималната е колкото нашата! Затова сме страната с най-големи неравенства в Европа, а и в половината останал свят!
  • 37 коментар

    3 0 Отговор
    Пенсията трябва сам да си я осигуриш.
    и поради принудителните осигуровки , да се плаща минимален възможен минимум.

    Обръщам внимание на ДЗПО
    там за 2022 г.
    изчезнаха доста пари от натрупаните.
  • 38 Бай Грую

    10 0 Отговор
    Нищо против пенсионерите. Работили хората, плащали, натрупали стаж, докарали го до пенсия и като не могат да работят разбира се. Смея да твърдя обаче, че КЗОО, който в последствие прекръстиха на КСО е написан просташки и стимулира хората за избягват осигуряването. Един пример - бачкаш 40 години, осигуряваш се и като са те осигурявали на минимална заплата получаваш минимална пенсия на 65 години - 529 лева, но някой друг, който има стаж преди 2000г. 15 години и не се е осигурявал и един ден след 2000г. , от който периоод се взима осигурителния доход, плаща на някой да го осигури един месец на максималния осигурителен доход, получава при изчислението на пенсията си коефициент за доход близо 2,5 ( 3400 разделено на 1400 =2,43) и коефициент за стаж 15 х 1,35 = 0,203 и я сметнете колко пенсия ще взима съвсем законно от 1400 лева осигурителен доход за последните 12 месеца 1400 Х 0,203 Х 2,43 = 690,61 лв.Такава им е формулата, заложена в КСО. И защо тогава да се осигурява чосвек и да пълни солидарния фонд "пенсии"? В законодателството няма пробойни ами цели пропасти!
  • 39 Афродита

    2 0 Отговор
    Как средната пенсия е 820 а таван 3400 кой ще ми отговори
  • 40 Ашколсум

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Да Пишат хора , които нямат и грам сиво Вещество в Главата си. Кои са тези Пенсионери които НЕ са Били на Държавна Работа.
  • 41 ПЕНСИОНЕРИ ПИТАТ

    1 0 Отговор
    КЪДЕ са ДЪРЖАВНИТЕ бензиностанции "Петрол",и ЗАЩО са ТАМ ?