Last news in Fakti

10 Декември, 2013 11:57 755 0

Феновете не могат да бележат!

  • шампионска лига-
  • галатасарай-
  • ювентус-
  • фенове

Треньорът на домакините Роберто Манчини, фен на Юве от малък, се надява на подкрепата на феновете

Феновете не могат да бележат! - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Часове преди най-завързания сблъсък в Шампионската лига е редно да отчетем един важен факт – феновете не могат да бележат голове. Тази вечер турският Галатасарай, пословичен с „адската“ атмосфера на стадиона, приема италианското бижу Ювентус в директен мач за място на осминафиналите. Само победа устройва „Джим бом“, Юве ще е доволен и на равенство.

Максимата, че у дома и стените помагат, много често се оказва вярна. Но на терена говорят други аргументи – класа, мотивация, екипна игра. Това не отбягна и от погледа на Джанлуиджи Буфон.

„Никога не съм виждал привърженик да бележи гол. Галатасарай разполага с прекрасни нападатели, но ние се надяваме да намерим решение на проблемите, които те ще ни създадат“, заяви капитанът на „бианконерите“ преди важния сблъсък.

Кралете на Италия изпитват затруднения на европейската сцена. Подобно на предишния сезон, и тази година Юве ще гони последния влак, за да намери място сред най-добрите 16 на Стария континент. През 2012 „Старата госпожа“ гостува на Шахтьор в Донецк с реалната опасност да бъде елиминиран, но тогава напрежението не изигра роля и торинци спечелиха с 1:0, с което и място на осминафиналите. Сега ситуацията е идентична.

Турците играят повече от перфектно у дома. Шест победи в последните шест двубоя. Същото важи и за Юве, обаче. В последните си 9 двубоя „бианконерите“ са постигнали 8 победи и едно равенство.

Неприятна новина за Антонио Конте е отсъствието на „двигателя“ Андреа Пирло, който се контузи срещу Удинезе в Серия „А“ и ще отсъства няколко седмици. Изключително важна роля ще има французинът Пол Погба, който е смятан за най-големия талант на Стария континент. Въпреки суперлативите, Погба не е напълно готов да замести пълноценно Пирло. Това се видя именно в мача срещу тима от Удине, в който липсваха идеи в средата на терена и само щастлив рикошет и блестящ Буфон спасиха Ювентус от загуба на точки. За турците ще отсъства трайно контузения Хамит Алтънтоп.

Притеснителен факт за Галатасарай е слабата защита. В петте си мача в груповата фаза на Шампионската лига тимът е допуснал 14 гола. Ювентус, от своя страна, е вкарал 9 гола в петте си мача, с цели 9 по-малко от лидера в групата Реал (Мадрид).

Треньорът на домакините Роберто Манчини, фен на Юве от малък, се надява на подкрепата на феновете.

„Определено ще се нуждаем от тях. Ще се опитаме да спечелим трите точки с подкрепата на феновете“, заяви италианецът. Неговият опонент Конте пък е здраво стъпил на земята, знаейки, че сметките са излишни – Юве излиза за победа, независимо, че и точка е достатъчна.

Едно е ясно - „Тюрк Телеком Арена“ ще пее за Галатасарай, но на терена турците трябва да направят невъзможното, защото срещу себе си имат опитен и обигран тим, жаден за успехи в Европа.

В друг интересен сблъсък Манчестър Юнайтед приема Шахтьор (Донецк). Британците си осигуриха място на осминафиналите, но украинците гонят второто място. Те имат 8 точки, а Байер (Леверкузен) е със 7. „Аспирините“ гостуват на испанското разочарование Реал (Сосиедад), който ще играе само за честта си.

В Португалия миналогодишният финалист в Лига Европа Бенфика приема френския ПСЖ. В другия мач от групата Олимпиакос е домакин на Андерлехт. Единствената въпросителна е кой ще завърши на второ място – гърците и Бенфика имат по 7 точки, ПСЖ е първи с 13, а белгийците са четвърти само с 1 спечелена точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА