Last news in Fakti

11 Декември, 2013 14:08 1 356 0

Иво Ангелов спечели „Спортен Икар” за постижение на годината

  • иво ангелов-
  • спортен икар-
  • награди-
  • постижение-
  • борба-
  • григор димитров-
  • силвия митева

Волейболистите ни пък бяха избрани за отбор на годината

Иво Ангелов спечели „Спортен Икар” за постижение на годината - 1
Снимка: БГНЕС

Световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов бе избран за носител на „Спортен Икар” за постижение на годината на Фондация „Български спорт”. Самото връчване на наградите ще се състои на специална церемония на 18 демекври.

Награждаването се организира съвместно с Българския олимпийски комитет и ще премине под патронажа на спортният министър Мариана Георгиева.

За най-проспериращи млади спортисти бяха удостоени Елица Янкова, световен шампион по борба за младежи и девойки, Габриела Петрова, европейски шампион по лека атлетика за младежи и девойки, Борислава Дамянова- европейски шампион по джудо за младежи и девойки, Мирослав Кирчев, европейски шампион по кану-каяк за младежи до 23 години и Ивайло Иванов- европейски шампион по джудо за мъже до 23 години.

Волейболистите ни пък бяха избрани за отбор на годината. За пробив в световния спорт награди ще получат Станимир Беломъжев и Владимир Дубов.

За „Достойно представяне" отличие ще вземат спортистите ветерани от Българска мастърс федерация, а за Шампионско дълголетие" е отличена състезателката ни по художествена гимнастика Силвия Митева.

В категория „Вечатляващо представяне" наградата отиде при тенисиста Григор Димитров, който изпраща най-успешната година в своята кариера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА