Last news in Fakti

17 Декември, 2023 13:38 877 0

Легендата на НБА Карийм Абдул-Джабар е счупил тазобедрената си става

  • карим-
  • абдул-
  • джабар-
  • операция-
  • тазобедрена става-
  • концерт

Инцидентът е станал при падане по време на концерт, претърпял е операция

Легендата на НБА Карийм Абдул-Джабар е счупил тазобедрената си става - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Националната баскетболна асоциация Карийм Абдул-Джабар е претърпял операция на тазобедрената става, след като е паднал по време на концерт в Лос Анджелис и я е счупил. Това обяви негов говорител, предава БТА.

76-годишният Абдул-Джабар, който доскоро бе водач във вечната класация на НБА по отбелязани точки, преди да бъде задминат от ЛеБрон Джеймс, е бил опериран в Университетската болница в Лос Анджелис.

218-сантиметровият Абдул-Джабар е една от най-големите фигури в историята на НБА. Той е шесткратен носител на приза за "Най-полезен играч", шесткратен шампион и два пъти е избиран за "Най-полезен играч във Финалите". Той има 19 участия в "Мача на звездите", както и три титли от Колежанското първенство на САЩ. Неговият номер 33 е изваден от употреба от Лос Анджелис Лейкърс и Милуоки Бъкс - двата отбора, за които играе в НБА.

През 2016 година той получава най-високото гражданско държавно отличие в САЩ - "Президентския медал за свобода", за активната си позиция по хуманитарни дейности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА