Last news in Fakti

17 Декември, 2023 21:42 1 736 1

Десподов вкара два гола за ПАОК при успеха над Астерас

  • кирил-
  • десподов-
  • паок-
  • астерас

С победата ПАОК излезе временно начело с 32 точки

Десподов вкара два гола за ПАОК при успеха над Астерас - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Кирил Десподов блесна с две попадения за убедителната победа на ПАОК (Солун) с 4:1 при гостуването на Астерас Триполис в среща от местното първенство. Също две попадения вкара и австриецът Томас Мург, а домакините намалиха на 1:2 чрез Ервин Зуканович в 63-ата минута, предава БТА.

Десподов, който игра пълни 90 минути на дясното крило, заслужи доста похвали от анализаторите на мача. След като се разписа за 4:1 в 90-ата минута, коментаторът на ТВ Alpha възкликна: О, Десподов е на сцената и не иска да слиза от нея!“

В 34-ата минута гостите от Солун откриха резултата. Янис Константелиас стреля от границата на наказателното поле, топката отскочи към Мург, който на празна врата прати топката в мрежата. В 59-ата минута Десподов покачи на 2:0, засичайки с летящ плонж подаване на централния нападател Самата. В 63-ата минута обаче домакините върнаха едно попадение, а след това вкараха дори и второ, отменено обаче заради засада. В 69-ата минута гостите възстановиха преднината си от два гола. Това стана след грешка на Алварес, която вратарят Пападопулос опита да поправи, но не успя да спре Самата. Топката беше поставена на Мург и австриецът на празна врата на практика направи 1:3.

Крайното 1:4 беше дело на Десподов, който в последната минута на редовното време завърши асистенция на младока Стефанос Тзимас, появил се като резерва. Капитанът на националния отбор на България, който беше много активен през цялото време, имаше още една чудесна възможност. Две минути след началото на второто полувреме той получи топката по диагонал на 10-12 метра и стреля мощно, но вратарят извади в ъглов удар.

С победата ПАОК излезе временно начело с 32 точки от 14 мача. Панатинайкос, който по-късно днес гостува на Атромитос в източната част на Атина, има 31. АЕК е на 3-а позиция за момента с 30. Астерас Тлиполис е на 6 място.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    5 0 Отговор
    Браво!