Last news in Fakti

29 Декември, 2013 20:26 865 0

Челси спечели в дербито срещу Ливърпул, влезе в Топ 3

  • челси-
  • ливърпул-
  • тотнъм

Тотнъм се разправи със Соук по класически

Челси спечели в дербито срещу Ливърпул, влезе в Топ 3 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Челси обърна Ливърпул от 0:1 до 2:1 за едно полувреме в дербито от последния за 2013 година 19-и кръг в английската Висша лига, играно на "Стамфорд Бридж".

И трите попадения паднаха през първата част на двубоя. Преди началото му пък Луис Суарес и Бранислав Иванович, който през април бе ухапан от уругваеца, стиснаха ръце, показвайки, че са забравили инцидента помежду си.

Дербито започна вихрено от самото начало, като гостите излязоха напред в резултата в 3-ата минута след напрегната ситуация в наказателното поле на "сините", при която Шкъртел разстреля Петър Чех.

Изненадващо след гола Ливърпул даде инициативата в ръцете на съперника си, който пое значително владеене на топката и упражни преса, дала резултат в 17-ата минута, когато Еден Азар изравни с атрактивен изстрел.

Челси продължи да разиграва по-активно и да задържа топката и закономерно стигна до нов гол за пълния обрат. Той бе дело на Самуел Ето'о в 34-ата минута.

През второто полувреме "мърсисайдци" излязоха преобразени и създадоха повече ситуации пред противниковата игра, а "сините" заиграха по-предпазливо и до нови попадения не се стигна.

С победата Челси измести Ливърпул от Топ 4 в класирането в края на годината.

В него лидер остава Арсенал с 42 точки, следван от Манчестър Сити с 41, Челси с 40. Евъртън е четвърти с 37 точки, а Ливърпул пети с 36.

Тимът на Тотнъм също завършва 2013 година с победа. "Шпорите" разгромира с класическото 3:0 Стоук Сити на своя "Уайт Харт Лейн", с което се доближиха до челните места в класирането, изпреварвайки Нюкасъл.

Възпитаниците на Тим Шърууд записаха най-убедителната си победа вкъщи от началото на сезона, благодарение на отличната игра на своите атакуващи футболисти - Емануел Адебайор и Роберто Солдадо. Първият изработи дузпа, реализирана от Солдадо и асистира на Муса Дембеле за второто попадение, докато лятната покупка на "шпорите" от Валенсия отбеляза от бялата точка, а в 69-ата минута подаде към Аарън Ленън, който да оформи крайното 3:0 за лондончани. Успехът означава, че освен с три трите точки, Тотнъм ще завърши сезона с победа пред собствена публика - нещо, което създаваше проблеми на тима от началото на сезона.

С победата си тимът от Лондон се изравни по точки с шампиона Манчестър Юнайтед - по 34, на три зад четвъртия Евертън. Стоук Сити пък няма да запомни с добро празничната програма, след като допусна втора поредна загуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА