Last news in Fakti

27 Януари, 2024 12:47 670 1

Франция и Дания в спор за златото на европейското по хандбал

  • хандбал-
  • франция-
  • дания-
  • европейско първенство

Финалът е утре

Франция и Дания в спор за златото на европейското по хандбал - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийският шампион по хандбал за мъже Франция победи в драматичен мач защитаващия титлата си тим на Швеция на полуфиналите на Европейското първенство, което се провежда в Германия, предава БТА. „Петлите“ стигнаха до успех с 34:30 след продължение. В редовното време срещата приключи 27:27 (17:11).

Юго Дескат вдъхнови Франция за успеха. Той бе най-резултатен за отбора с 8 попадения. За шведите Феликс Клаар се разписа девет пъти, но и това не бе достатъчно, за да бъде записан впечатляващ обрат.

В другия полуфинал Дания се наложи над Германия. Скандинавците оставиха разочаровани пълните трибуни на "Ланксес Арена" в Кьолн след 29:26 (12:14). За датчаните трима състезатели приключиха с по пет гола - Якобсен, Хансен и Путлич. За германците Усцинс също се разписа пет пъти, но домакините допуснаха поражение въпреки преднината от два гола на почивката.

Така срещата за третото място ще се играе на 28 януари (неделя) в "Ланксес Арена" в Кьолн от 16:00 часа, а финалът ще бъде отново там, но от 18:45 часа.

Тимът на Унгария зае петото място в крайното класиране, след като се наложи над Словения с 23:22 (12:13).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    0 2 Отговор
    Франция и Дания СА в спор за златото на европейското ПЪРВЕНСТВО по хандбал.