Last news in Fakti

28 Януари, 2024 18:21 860 1

Легендата Натали Гайзенбергер се сбогува със спорта

  • натали гайзенбергер-
  • шейни-
  • край-
  • кариера

Тя е шесткратна олимпийска шампионка по шейни

Легендата Натали Гайзенбергер се сбогува със спорта - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Шесткратната олимпийска шампионка по шейни Натали Гайзенбергер се сбогува със спорта на Световното първенство в Алтенберг (Германия). Германските националки сложиха маски с нейния лик по време на церемонията по награждаването. Преди това беше излъчен филм, показващ най-важните моменти от спортната кариера на германката, предава БТА.

"Филмът беше невероятно емоционален. Беше приятно да видя толкова много стари изображения, дори и да ме накараха да се чувствам малко неудобно. Беше хубаво да се сбогувам пред такъв фон", каза 35-годишната германка, която обяви края на кариерата си през септември.

На последните Олимпийски игри в Пекин през 2022 година германката спечели два златни медала, с което се превърна в най-успешния германски атлет на Зимни олимпиади. Тя има общо 37 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства, както и 74 победи в състезания от Световната купа. Тя има също девет световни титли и осем Световни купи, състезавайки се професионално 16 години.

Германският отбор по шейни спечели злато в отборната щафета пред САЩ и Латвия. Това беше 97-и медал от Световно първенство за Норберт Лох, който ще се оттегли като старши треньор в края на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    2 0 Отговор
    За пръв път я чувам тая